RSS

You are here

Скупштина "Коридора" што пре да се одржи

Потпредседник Владе и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић изјавила је данас да скупштина ЈП "Коридори Србије" мора да одржи седницу на којој ће бити речи о припајању предузећу "Путеви Србије".

 

Одговарајући на констатацију новинара да се директор "Коридора" Дмитар Ђуровић противи припајању, чији је рок био 1. април, Михајловић је рекла да то није први нити последњи директор који покушава да буде изнад државе.

 

"Али верујем да ће влада, на основу информација које ће министарство припремити, донети одговарајућу одлуку. Та информација ће бити на првој наредној седници владе", рекла је Михајловић гостујући у јутарњем дневнику РТС-а.

 

Она је додала да је за Владу Србије веома значајно да дође до спајања "Коридора Србије" и "Путеви Србије", јер је то део настојања владе да у свим сегментима реформише јавна предузећа, смањи њихове трошкове и рационализује пословање.

 

"Скупштина 'Коридора' мора да се што пре одржи уколико желимо да спроведемо одлуку владе (о припајању), а верујем да сви желимо", рекла је Михајловић.

 

На констатацију да постоје несугласице и са новим директором "Железнице Србије" Мирославом Стојчићем, Михајловић је поручила да је задатак владе да створи амбијент да се раде послови и учини да се реформишу јавна предузећа.

 

"Увек постоји отпор када кренете нешто да радите. Мој задатак је да се пројекти убрзају, а не да стоје и то је разлог зашто упућујем и критике. Није најважније да у једном предузећу смените стотину људи, већ да видите шта се дешава с пројектима и да их што је брже могуће убрзамо", закључила је Михајловић.