RSS

You are here

У среду предлози за измену Закона о безбедности саобраћајa који се односе на младе возаче

Коначни предлози за измене Закона о безбедности саобраћаја који се односе на младе возаче биће дефинисани у среду и представљени јавности, изјавила је данас проф.др. Зорана Михајловић, потпредседник Владе Србије и председник Тела за координацију безбедности у саобраћају које је оформило ову Радну групу.

 

Нулта толеранција на алкохол, пробна дозвола не краћа од годину дана за младе до 21 године, те забрана вожње снажних аутомобила у периоду од 23 до 6 часова ујутру за ову категорију младих, три су за сада оквирно дефинисане тачке око којих су разговарали чланови Радне групе, која је данас у Влади Србије одржала други састанак.

 

„До следећег састанка дефинисаћемо још неколико предлога, који ће заједно са овим предлозима, до среде чинити наше коначне закључке“, рекла је Михајловић. Она је подсетила да је ово стална Радна група чији се рад неће завршити изменама овог закона, већ ће наставити активности у циљу повећања безбедности младих у саобраћају.

 

Данашњем састанку су осим стручњака из неколико министарстава, Саобраћајног факултета, Агенције за безбедност саобраћаја, ученика и родитеља представника неколико школа присуствовали и представници два медијска удружења.