RSS

You are here

Већа сигурност и безбедност у ваздушном саобраћају

Јавна расправа о Нацрту закона о ваздушном саобраћају у завршној је етапи, а новине које доноси то законско решење утицаће на већу ефикасност и безбедност, изјавио је помоћник министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зоран Илић.

"Новине се односе на амбијент у којем се одвија ваздушни саобраћај, тичу се ефикасности, сигурности и безбедности као и стварања новог иновативног и инвестиционог амбијента, у којем ће сви субјетки моћи да постану конкурентни како у нашој држави тако и ван граница наше земље", рекао је Илић новинарима у Привредној комори Србије, где је одржан шести, завршни округли сто у оквиру јавне расправе о том закону.

Када је у питању сигурност, која је у овом послу најважнија, Илић је најавио формирање Националног комитета за сигурност у ваздухопловству.

Комитет ће, како је навео, имати задатак да сталним мониторингом прати и предлаже нове мере, како би се ниво сигурности подигао.

Илић је предочио, да ће након јавне расправе, и након великог броја питања и сугестија које су из ње проистекле, закон бити послат министарствима да дају мишљења, а затим ће предлог ићи на владу, па у парламент.

Према његовом мишљењу овај посао могао би да буде готов у наредна два месеца.

 

ТАНЈУГ