RSS

You are here

Велике могућности за заједничке пројекте са Словачком

За Србију и Словачку биће пуно заједничких послова у обасти енергетике, пољопривреде, финансија, транспорта, рекла је на крају дводневне посете Словачкој потпредседник Владе Србије и копредседник Мешовите комисије за економску сарадњу Србије и Словачке, проф. др Зорана Михајловић.

 

„Србија осећа велико поштовање према Словачкој и захвална јој је на подршци коју даје Србији на њеном путу ка Европској унији“, рекла је Михајловић у Братислави након потписивања Протокола са шестог заседања Мешовите комисије.

 

Копредседник Мешовите комисије за економску сарадњу Србије и Словачке и словачки министар привреде Павел Павлис изразио је задовољство резултатима дводневног заседања Комисије. „Разговорали смо о конкретним пословима у које ће бити укључени привредници“, рекао је Павлис.

 

Он је рекао да верује да ће Србија и Словачка већ након неколико месеци моћи да констатују да су неки од заједничких пројеката заживели и нагласио да је Србија приоритетна земља за словачке инвеститоре на Балкану.

 

Потпредседник Михајловић се данас састала са словачким привредницима заинтересованим за сарадњу са српским компанијама, након чега је оценила да постоје велике могућности за улагање у заједничке пројекте.