You are here

ВЕСИЋ: ДО ФЕБРУАРА ЗАВРШАВАМО РЕКОНСТРУКЦИЈУ ЖЕЛЕЗНИЧКИХ СТАНИЦА У БАЧКОЈ ТОПОЛИ И СУБОТИЦИ

Радови на реконструкцији железничких станица у Бачкој Тополи и Суботици биће завршени до фебруара следеће године, најавио је данас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић.

Он је приликом обиласка радова у Бачкој Тополи, где се раде и два подвожњака, навео да је железничка станица у овој општини грађена 1883. године, а касније дограђивана, као и да ће је Завод за заштиту споменика из Суботице ставити под заштиту.

Важно је, каже Весић, да обе железничке станице буду обновљене уз захтеве Завода за заштиту споменика и да се на тај сачувају историјски објекти који ће, додао је, бити у функцији брзе пруге.

Навео је да ће брза пруга између Београда и Суботице бити завршена до краја следеће године, а да потом креће тестирање за шта је потребно око три месеца, те да се очекује да ће у марту, најкасније априлу 2025. године, пругом од Београда до Суботице пролазити брзи возови.

Истакао је да ће то путовање трајати сат и десет минута што ће, додао је, потпуно променити начин живота људи у Бачкој Тополи.

“Моћи ће да живе у тој општини, а раде у Суботици, Новом Саду, па и Београду јер ће моћи веома брзо и лако да дођу до тих градова”, рекао је Весић.

Осим тога, навео је да ће изградња брзе пруге допринети развоју локалних бизниса, туризма, инвестиција и додао да се на тај начин показује колико се развија сваки део наше земље.

Весић је рекао да је у Бачкој Тополи урађено доста када су у питању локални путеви и подсетио да је недавно посетио Бачки Соколац где је урађен пут до Бачке Тополе.

Навео је да је урађена деоница од Кљајићева до Телечке, а да ће се следеће године радити пут од Телечке до Бачког Соколца, те додао да ће се радити и други локални путеви међу којима и пут према Бајмоку.

“На тај начин показујемо да су нам важни не само велики пројекти као што су ауто-путеви и брзе саобраћајнице већ и локални путеви. Наставићемо да улажемо у те путеве чиме подижемо комфор живота и чинимо да људи у сваком нашем месту живе онако како заслужују”, рекао је Весић.

Подсетио је да је то политика председника Србије Александра Вучића - да се сваки део земље развија, да људи у местима где се налазе могу пристојно да живе од свог рада и да сваки нови пут и пруга значе нове инвестиције које доносе нова радна места, а самим тим и виши животни стандард.

“Да се тако Србија развија и да, као што је и обећано, просечна плата у нашој земљи до 2027. године буде 1.400 евра, а просечна пензија 650 евра”, додао је Весић.