You are here

ВЕСИЋ И ВУЧЕВИЋ ОБИШЛИ ЗАВРШНЕ РАДОВЕ НА ПУТУ РАТКОВО - ПИВНИЦЕ - ДЕСПОТОВО

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић и министар одбране Милош Вучевић обишли су данас завршне радове на рехабилитацији пута Ратково - Пивнице - Деспотово који спаја општине Оџаци и Бачка Паланка, а реконструише се после око 50 година.

Реч је о деоници дугој 15,2 километра, а вредност радова је 430 милиона динара без ПДВ-а.

Радови на коловозу су завршени, остало је да се ураде ћуприје односно прилази до кућа мештана и да се поставе банкине, а министар Весић каже да су улагања у путну инфраструктуру важна јер се тиме подиже квалитет живота грађана и истиче да се држава труди да се равномерно развија сваки део наше земље.

Весић је рекао да је само у Јужнобачком округу уложено 730 милиона динара за реконструкцију путева, а да су у току радови у вредности од око 1,7 милијарди динара.

Између осталог, најавио је да ће 13. децембра почети изградња брзе саобраћајнице од Бачког Брега до Српске Црње, под називом "Осмех Војводине".

Такође, навео је да ће овог месеца почети да се гради и ауто-пут Београд - Зрењанин - Нови Сад, дужине 105 километара.

Реконструкција пута Ратково - Пивнице - Деспотово урађена је на иницијативу мештана који су захвалили на испуњеном обећању и истакли да им ово много значи.