You are here

ВЕСИЋ: ИСПУЊЕНО ОБЕЋАЊЕ ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА - ОСОНИЦА, НАЈМЛАЂЕ СЕЛО У СРБИЈИ ДОБИЛО ПУТ

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић обишао је данас у Ивањици и радове на обнови пута Стража – Осоница, који се изводе на обећање председника Србије Александра Вучића, и истакао да је само ове године у путеве у Ивањици уложено чак 987 милиона динара.

"Срећан сам и задовољан увек када дођем тамо где радимо путеве. Ове године смо у Ивањици урадили или крећемо да радимо, путеве у вредности од чак 987 милиона динара, што је око девет милиона евра, јер желимо и имамо средства да обновимо важније локалне путеве, а не само ауто-путеве и брзе саобраћајнице“, рекао је Весић.

Подсетио је да је обнову пута Стража – Осоница обећао председник Вучић када је боравио у Ивањици.

„Када сам ја боравио у јуну у Ивањици, најавио сам почетак радова до краја године и радови не само да су почели, већ се и добро одвијају“, рекао је министар.

Додао је да је Осоница најмлађе село у и да је овај пут прави пример како се на најбољи начин обнавља једна саобраћајница - са одводима за воду, добром подлогом, два слоја асфалта, како би била дуготрајна.

„Срећан сам што обезбеђујемо да села и насеља која нису била, сада буду добро повезана. То је прилика да се сви делови ивањичке општине развију“, додао је он.

Поновио је да ће у септемрбу ауто-пут стићи до Пожеге, а након тога следи градња деонице до Дуге пољане, па ће Ивањица за две до три године, бити повезана са Београдом ауто-путем, којим ће се до главног града стизати за око два сата.

„У том тренутку, ако урадимо већи број оваквих локалних путева, доћи ће до потпуне експанзије и развоја и Јавора и Голије. Осетиће људи у Ивањици шта значи када се град повеже на ауто-пут, јер се тог часа развијају локални бизниси, туризам, моћи ће да живе од свог посла. Али, моћи ћемо да откријемо и другима овај крај наше земље“, навео је Весић.

Најавио је да је за наредну годину планирано расписивање тендера за избор извођача радова на реконструкцији пута Ариље – Ивањица, вредан чак 1,6 милијарди динара, односно око 12 милиона евра.

„Водимо рачуна да се сваки део Србије равномерно развија. Изградња путева и пруга доприноси равномерном развоју и то је права децентрализација -  када људи у својим местима могу да живе од свог рада. Мрежа путева која повезује људе је права децентрализација. Ивањица ће у наредним годима доживети прави процват“, поручио је министар Весић.

Председник општине Ивањица Момчило Митровић још једном је захвалио министру на посети, другој за свега шест месеци.

„Хвала на посети некада удаљеној општини, а када буде ауто-пут, све ближој Београду и на једној милијарди динара у путеве у једној години. Путева обновљених и започетих путева није било никад, то је нова историја у Ивањици. Сарадња са Министарством је на високом ниову, и ако се настави овакав тренд, Ивањица ће бити варош у којој за пет година неће бити ни километар макадамског пута“, рекао је Митровић.