You are here

ВЕСИЋ: ИСПУЊЕНО ВУЧИЋЕВО ОБЕЋАЊЕ, МЕШТАНИ НАСЕЉА БИСТРИЦА У ПЕТРОВЦУ НА МЛАВИ ДОБИЛИ ПУТ

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић посетио је данас мештане насеља Бистрица, код Петровца на Млави, у којем је, како је крајем августа председник Србије Александар Вучић и обећао пут, завршен локални пут.

"Када је председник Вучић био на отварању моста у Петровцу, тада су се грађани овог  насеља пожалили да немају пут. Он им је обећао да ће бити урађен. Сада ме је послао да проверим да ли је посао урађен и као што можете да видите скоро је 3,5 километара пута завршено. Значи, обећање је испуњено", рекао је Весић.

Он је указао да се само на такав начин заиста и показује да сваки део земље може да напредује и да може да се направи нешто добро за грађане.

Навео је да се у општини Петровац на Млави ове године ради нешто мање од 30 километара путева, чија је вредност већа од шест милиона евра.

"Да ли је то довољно? Сигурно је и много више него икада урађено, али сигурно постоје и други путеви, до других места које такође треба да урадимо. Ако будемо наставили да се развијамо на овај начин, ако Србија не стане, биће новца и за друге путеве", поручио је Весић.

Поновио је да изградња путева значи развој туризма и привреде, јер где год се изгради пут, ауто-пут, брза саобраћјаница, пруга, долазе инвестиције, развија се туризам, људи могу да живе боље од свог рада и да остану у својим местима.

"Суштина развоја Србије коју је понудио председник Вучић је развој кроз изградњу саобраћајне инфраструктуре. После 10 година изградње путева и брзих саобраћајница у ситуацији смо да издвајамо велики новац за изградњу локалних путева. И наставићемо да радимо на овај начин", истакао је министар Весић.

Он је захвалио председнику општине, који је, казао је у шали,  један од "досаднијих", а заправо тражи и бори се за своје место.

"Зато су га људи бирали. И зато ћемо наставити да радимо, јер он нема намеру да одустане", рекао је Весић.

У разговору са мештанима Бистрице, Весић је поновио обећање да ће доћи на Дане воденичара у њихов крај.

"Обећао сам. Одрастао сам код бабе и деде у селу, знам шта је воденица, брашно... тамо где сам одрастао биле су четири, али сада нема ниједне... Овде кажу има осам", приметио је министар, додајући да Србија треба управо треба да инсистира на здравој храни, јер се од тог посла итекако може живети.

А, да би неко дошао на Дане воденичара, треба да има добар пут, констатовао је министар додајући да се управо на томе и раду, кроз политику председника и владе.

"Треба више да радимо да сваки део земље промовишемо и да више људи долазе", додао је он.

Додао је да је ће Министарство помоћи у обнови воденица, које су, каже, наше благо, и карактеристика нашег поднебља.

"Сигурно ћу доћи на Дане воденичара, на мали Ускрс. Да једем качамак. За мене нема бољег јела", рекао је министар присећајући се свог детињства.

Он је пренео и да је пут  Кучево Петровац у завршној фази, који је веома важан.

Петровац је разређена општина и може много да се ради. Чињеница је да никада више није урађено. Ако желимо да се људи врате, да свако место постане боље за живот морамо да радимо на комуналној инфраструктури и промоцији. Ово место заслужује да буде промовисано", рекао је Весић.

Додао је да је источна Србија и туристички бисер.

"Обично људи путују у западну Србију, а нема разлога да источна Србија крије своје чари и лепоте. Треба да промовишемо сваки део наше земље. Путеви су основ свега", рекао је Весић.

Председник општине Петровац на Млави Душко Нединић захвалио је министру на посети, наводећи да је пут од Бистрице до саме општине од круцијалног значаја, као и пут Петровац - Кучево.

"Када смо дошли 2016. преузели смо одговорност у општини, најважнији је био рад на инфраструктури. Данас, уз велику помоћ надлежних, посебно министра Весића, напредујемо. Живот није само у Београду. И овде мора да се ради и гради. И драго ми је што је тако", рекао је Нединић. 

Истакао је да су посета министра и завршен пут, од немерљивог значаја за грађане.

"Грађани су нама пружили подршку, велику и убедљиву. На основу тога смо заслужили да на мапи Србије министри попут Весића погледају ка нама. Када сви заједно тако размишљамо -  све је могуће. Чак и они циљеви који у једном тренутку буду тако невидљиви и немогући, могу и те како могу бити могући.

Развој општине Петровац до правог туристичког центра - то је основни задатак", рекао је Нединић.