You are here

ВЕСИЋ: ИСПУЊЕНО ВУЧИЋЕВО ОБЕЋАЊЕ, РЕКОНСТРУИШЕМО ПУТ СУВИ ДО-СТУБАЛ

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић обишао је данас радове на реконструкцији пута Суви До – Стубал у дужини од 5,7 километара за шта је, како је рекао, издвојено милион евра.

“Председник Србије Александар Вучић је обећао да ће урадити овај пут и као што видите ‘Путеви Србије’ га раде, а то показује колико је председнику важан сваки део Србије, колико му је важно да се осим изградње аутo-путева, раде и овакви путеви”, рекао је Весић.

Навео је да држава ове године у општину Блаце улаже 1,5 милиона евра, а укупно у Топлички округ око шест милиона евра за реконструкцију путева.

“Следеће године настављамо да радимо реконструкцију путева и развијамо нашу Србију јер нама је важан сваки њен део, важни су ауто-путеви и брзе саобраћајнице, али су важни и локални путеви”, рекао је Весић и додао да ће се и убудуће наставити са улагањем.

Тако, истакао је, Србија наставља да се развија и постаје боље место за живот свих грађана.

“Сваки пут значи нове инвестиције, а свака нова инвестиција значи више радних места, а самим тим и већи животни стандард и да људи могу да остану у местима где се сада налазе, ту пристојно живе од свог рада и имају бољи комфор живота”, рекао је Весић.

Председник Привременог органа општине Блаце Иван Бургић подсетио је да је председник Вучић, приликом отварања погона фабрике “Јунко” у Барбатовцу, обећао мештанима села Стубал и Суви До изградњу ове саобраћајнице која је била у веома лошем стању.

“Као што можете да видите, радови су у јеку и очекујемо, можда већ током следеће седмице, да почне уградња прве количине асфалта. Ово је велики пројекат за општину Блаце и без помоћи државе и ресорног министарства општина сигурно не би могла из свог буџета да реализује овако велике и капиталне пројекте”, рекао је Бургић и захвалио министру Весићу на посети, а председнику Вучићу на томе што је одржао обећање.

Топлички округ, заједно са министром Весићем, посетили су државни секретар Драган Стевановић и помоћник министра Мирослав Алемпић у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре као и Иван Тејић помоћник директора ЈП “ Путеви Србије”.