You are here

ВЕСИЋ: ИЗГРАДЊА ОБИЛАЗНИЦЕ ВАЖНА ЗА БЕОГРАД, РАДОВИ У ЗАВРШНОЈ ФАЗИ

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић изјавио је да је све спремно да извођачи до 15. јуна заврше радове на делу обилазнице око Београда до Бубањ потока након чега је, како каже, потребно седам до десет дана да се радови приме како би до краја јуна, као што је и обећано, тај део обилазнице био пуштен у саобраћај.

Весић је рекао да су радови у завршној фази и да се тренутно опрема тунел “Бели поток” чија је дужина 360 метара.

“На траци на излазу из тунела смо већ поставили асфалт и почињемо постављање асфалта на другој траци”, рекао је Весић и поновио да ће све бити готово до 15. јуна, када може да почне наџор.

Весић је истакао да је обилазница око Београда посебно важна и да ће завршетком дела до Бубањ потока бити готово 47 километара од укупно 78 километара колико обилазница треба да има када се буде дошло до Панчева.

“Остаје нам да се уради последњих 31 километар од Бубањ потока до Панчева. То пројектујемо и то ће бити друмска и железничка обилазница”, рекао је Весић и прецизирао да ће се радити 31 километар друмске и 28,8 километара железничке обилазнице, велики друмско-железнички мост код Винче и два тунела – “Лештане” и “Бубањ поток”.

На тај начин ће, истакао је, бити завршена обилазница око Београда која је почела да се гради 1991. године.

Весић је навео да ће, завршетком обилазнице до Бубањ потока, бити измештен комплетан транзитни саобраћај кроз Београд што, додао је, значи да мост “Газелу” више неће морати да користе аутомобили и лаки камиони који иду кроз Београд.

“Растеретићемо ‘Газелу’ преко које дневно прође око 130.000 аутомобила и омогућити бољи комфор људима јер више неће улазити у Београд већ ће обилазницом моћи да иду према Нишу из правца Шида или Новог Сада, а са друге стране биће мање загађења”, рекао је Весић.

 Истакао је да је изградња обилазнице велика ствар за Београд и велика победа за председника Србије Александра Вучића чија је политика изградња саобраћајне и комуналне инфраструктуре и да сваки део наше земље буде повезан како би грађани лакше могли да путују из једног места у друго што, додао је, уједно омогућава више инвестиција и бољи развој туризма.