You are here

ВЕСИЋ: КЉАЈИЋЕВО ДОБИЈА НОВ ЛОКАЛНИ ПУТ И КАНАЛИЗАЦИЈУ НА КОЈУ ЧЕКА ДЕЦЕНИЈАМА

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић обишао је радове на реконструкцију локалног пута Кљајићево – Бачки Соколац, код Сомбора, и поручио житељима Кљајићева да ће њихово место, уз обнову локалног пута и изградњу брзе саобраћајнице, као и канализације, после деценија чекања доживети велики напредак.

Пут Кљајићево – Бачки Соколац дуг је око 20 километара, а радови на реконструкцији су почели на првих 6,5 километара, од Кљајићева до Телечке.

“То је важан пут за житеље оба места, јер ће им значајно олакшати живот. Још 14 километара, све до Бачког Соколца, урадићемо у наредне две године. У наредним недељама почећемо да обнављамо још седам километара пута од Бачког Соколца до Бачке Тополе”, прецизирао је Весић.

Навео је да се у том крају Војводине планира обнова комплетне мреже локалних путева, како би заиста сви који тамо живе имали добру везу са брзим саобраћајницама и ауто-путем и самим тим већи животни комфор.

Весић је истакао и да у Кљајићеву ове године почињу радови на изградњи канализације, у оквиру пројекта “Чиста Србија”, као део канализационе мреже која се уводи у општини Сомбор.

“Тако ће Кљајићево, са више од 4.000 житеља, коначно добити канализацију, коју су дуго прижељкивали, а нису веровали да ће то икада бити завршено”, напоменуо је министар.

Подсетио је да се Кљајићево налази на траси будуће брзе саобраћајнице, чија изградња почиње ове године, од Бачког брега, на граници са Мађарском, до Накова и Српске Црње на граници Србије и Румуније.

“Овде ће бити изграђена петља Кљајићево и мештани ће заиста добро повезани са тим брзим путем. И не само Кљајићево, већ ће и Телечка и Бачка Топола, и сва околна места, на тај начин добити најбржу вези између два ауто-пута. Тиме показујемо да су нам најважнији луди и њихов животни комфор”, рекао је Весић.

Додао је да је политика председника Александра Вучића управо политика равномерног развоја Србије.

“Развијамо сваки део Србије. Градимо путеве, и то не само ауто-путеве и брзе саобраћајнице, већ све више пажње усмеравамо на магистралне и регионалне, локалне путеве”, рекао је Весић и подсетио да је и председник Вучић говорио о потреби да се сви локални путеви обнове.

“Ово је доказ шта значи када се води рачуна о свком делу Србије и, овде, у разговору са људима, види се колико све то значи за све њих”, рекао је Весић.

Радове на реконструкцији пута Кљајићево – Телечка, са министром Весићем су обишли помоћник за друмски транспорт, путеве и безбедност саобраћаја Мирослав Алемпић, помоћник директора “Путева Србије” Иван Тејић, те градоначелник Сомбора Антионио Ратковић.