You are here

ВЕСИЋ: МИНИСТАРСТВО И САНУ ЈАЧАЈУ САРАДЊУ НА ЗАШТИТИ ПРИРОДНИХ И КУЛТУРНИХ ДОБАРА

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић разговарао је данас са председником Српске академије наука и уметности Зораном Кнежевићем о унапређењу сарадње две институције како би заједнички допринели још бољој заштити природних и културних добара.

Весић и Кнежевић су се сагласили да убудуће САНУ и Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре припреме међународне конкурсе за израду мастер планова за заштићене природне целине - националне паркове, које су после измене Закона о планирању и изградњи у надлежности МГСИ.

На састанку је било речи и о укључивању САНУ у израду Закона о просторном плану Републике Србије, чиме би се додатно унапредила предложена решења.

"Један од предлога око којих смо данас постигли сагласност, јесте да се за поједина природна и културна добра предвиди обавезно расписивање урбанистичко-архитектонских конкурса, све у циљу проналажења најбољих, одрживих решења", истакао је министар Весић.

Он је захвалио председнику и делегацији САНУ на срдачном пријему и отвореном прихватању сарадње.

"Лично сам, као и министарство на чијем сам челу, почаствован сарадњом са Српском академијом наука и уметности", додао је министар Весић.