You are here

Весић: Министарство треба да буде сервис грађевинскe индустријe

Данас је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, одржао састанак са представницима домаћих предузећа.

Весић је са привредницима разговарао о плановима министарства у наредном периоду, и саслушао проблеме представника предузећа са којима се суочавају.

На овај начин је, како каже желео да покаже да ће министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре бити њихов сервис и да ће бити укључени у све законске измене, као и да ће заједно са њима и Привредном комором Србије решавати проблеме привредника.

“Данас сам се састао овде у Привредној комори Србије са преко четрдесет привредника из грађевинских фирми. Иницирао сам састанак како би им представили будуће планове министарства, а они нама предочили изазове са којима се суочавају. Они су ти који запошљавају грађане, од њих зависи бруто домаћи производ. Сваки динар уложен у грађевинарство се мултипликује пута три у бруто домаћем производу, зато су они први са којима разговарам.
У плану су разговори и са другим компанијама у овом ресору јер желим да покажем да смо отворени за сваки њихов предлог и да у министарству могу да имају саговорника и да можемо заједно да решавамо проблеме, јер нам је интерес свима исти. На крају желим да захвалим Привредној комори Србије која је била домаћин овог састанка”, рекао је Весић.

На састанку је било и речи и о изменама и допуни Закона о планирању и изградњи, који је како Весић каже у тренутку доношења био добар, али да као и сваки закон после дуго времена треба да се мења и прилагоди актуелним животним дешавањима.

Весић је најавио да ће се залагати за укидање накнаде за конверзију земљишта, као и за бољу заштиту домаћих компанија, које заједнички са страним компанијама учествују у поступку изградње