You are here

ВЕСИЋ: НА АПЕЛ ГРАЂАНА, ПОСТАВЉЕНА СИГНАЛИЗАЦИЈА ДА УЧЕНИЦИ У МАЛОЈ ПЛАНИ КОД ПРОКУПЉА БУДУ БЕЗБЕДНИЈИ

По налогу министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горана Весића почело је постављање вертикалне и хоризонталне саобраћајне сигнализације на делу магистралног пута Ниш-Приштина, кроз једно од највећих прокупачких села Мала Плана, чиме ће бити повећана безбедност свих учесника у саобраћају, а посебно пешака.

"Одмах пошто сам видео прилог на РТС-у о проблему који имају ученици Основне школе 'Светислав Мирковић Ненад' у Малој Плани, у општини Прокупље, дао сам налог да се уради пројекат којим би проблем био решен, како би била обезбеђена безбедност ученика", рекао је Весић.

Навео је да је пројекат 18. октобра добио позитивно решење Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и да су "Путеви Србије" добили налог да одмах крену са реконструкцијом тог дела пута.

Према речима Небојше Чубрила из "Путева Србије", биће постављена комплетна хоризонтална и вертикална сигнализација. 

"Поставићемо комплетну стандардну и нестандардну сигнализацију односно путоказну сигнализацију. Такође, имаћемо пешачке ограде, две вештачке избочине на којима ће бити обележени пешачки прелази, детекторе брзине, као и трептаче испред пешачких прелаза", навео је Чубрило.