You are here

ВЕСИЋ: НАСТАВИЋЕМО СА УЛАГАЊИМА И РАЗВОЈЕМ, СРБИЈА НЕ СМЕ ДА СТАНЕ

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић посетио је општину Кучево где је поручио да се никада више није улагало у путну инфраструктуру и да ће са тиме наставити у наредном периоду јер је, како је истакао, важно да Србија настави да се развија и саобраћајно повезује.

“Ако Србија стане и ако не наставимо овим путем, нећемо моћи поново да ухватимо замајац развоја”, рекао је Весић који је током посете Кучеву, између осталог, обишао радове на путном правцу Петровац на Млави-Кучево.

Осим тога, у Кучеву се реконструише и пут Дубока-Раденка на шта су мештани чекали деценијама, а министар Весић подсећа да је тај пут рађен 80-их година прошлог века и истиче да је веома поносан јер је сређен тако да неће морати да се ради сигурно 20-ак година.

Навео је да на територији Кучева има још места до којих треба да се ради путна инфраструктура, али да се никада више није радило зато што држава има новца да ради не само ауто-путеве, брзе саобраћајнице и пруге већ и локалне путеве који значе живот људима.

"То је политика председника Србије Александра Вучића који инсистира на томе да се сваки крај Србије саобраћајно повеже и да људи могу лако да дођу једни до других. Кад се негде уради пут то је важно и за развој туризма, долазак инвеститора и да људи могу да живе у једном месту, а да раде у другом", рекао је Весић.

Навео је да се, осим путева, у Кучеву и Раброву ради канализација и да ће тако бити и у другим насељеним местима јер се тако, решавањем једног по једног проблема, сваки део наше земље развија.

"Ми смо захваљујући председнику Вучићу у овом хаосу који влада у свету, ратовима у Украјини и Изреалу, успели да сачувамо стабилност и да не водимо туђе ратове, што је био случај током историје, и да самим тим развијамо нашу земљу јер онолико колико је земља економски јака, толико она може да брани своје интересе", рекао је Весић и додао да само земља која има јаку привреду може да брани Србе било где да живе.

Такође, истакао је да је важно да се води једна политика јер је Србија, како је рекао, много мала земља да се дели и да имамо 50 политика.

"Имамо једну политику, а то је политика коју води наш председник, политика која развија нашу земљу где смо своји на своме, не учествујемо у туђим ратовима и не дамо другима да одлучују како ћемо ми да радимо", рекао је Весић.

Истакао је да је садашња власт показала да може да решава велике проблеме и да председник Вучић инсистира на томе да се повеже свако насељено место на територији наше земље и да људи могу да живе добро од свог рада.

"Знам да овом овом селу има проблема, али хајде да сваке године решавамо један по један. Сада смо урадили пут, па ћемо да радимо нешто друго, али оно што је најважније то је да председник Вучић добије вашу подршку за оно што ради, да спречимо да Србија стане да би неко био у фотељи и да наставимо да радимо овако и развијамо нашу земљу, како би људи могли да живе добро од свог рада, а они који су отишли у иностранство да се врате", рекао је Весић.

Председник Привременог органа општине Кучево Иван Рајичић каже да је на територији те општине у претходне три године урађено скоро 100 километара нових путева.

"Толико није урађено у последњих сто година и је најбољи показатељ шта је политика председника Вучића - бољи живот за све грађане", истакао је Рајичић.

Навео је да су, осим радова на путном правцу Петровац на Млави-Кучево и Дубока-Раденка, урађени пут од Турије до Тумана чиме је омогућено целој централној Србији лакше саобраћајно повезивање са тим манастриом и будућим Дунавским коридором, као и пут од Турије до Мустапића.

Осим тога, поменуо је реконструкцију Дома здравља и изградњу канализационе мреже истичући да је тренутно на територији општине Кучево активно седам градилишта.

"То је велика победа свих нас и политика председника Вучића. То је показатељ колико смо ми добили од државе и заиста морамо да наставимо да пружамо подршку нашем председнику и целом његовом тиму", рекао је Рајичић.