You are here

ВЕСИЋ: НИЈЕДАН ПУТ НИЈЕ "МАЛИ", СВАКА САОБРАЋАЈНИЦА ЈЕ ВАЖНА И ЗАТО ЋЕМО ДОДАТНИ УЛОЖИТИ У ОБНОВУ ЛОКАЛНИХ ПУТЕВА  

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић обишао је данас радове на реконструкцији локалног пута Велики Радинци - Сремска Митровица, дугог седам километара, и поручио да за њега не постоје "мали" путеви, јер су све саобраћајнице важне - колико аутопутеви, толико и они локални, који подижу квалитет живота грађана у њиховим местима.

Зато ће наредне године држава издвојити више новца за обнову локалних путева, поручио је Весић.

"Изградња путева у Србији није само изградња аутопутева и брзих саобраћајница, већ и локалних, које људима значе живот", истакао је Весић и навео да је управо зато Министарство на чијем је челу, преко "Путева Србије" покренуло појачану активност на изградњи и обнови локалних саобраћајница.

Важни су брзи путеви и ауто-путеви али су важне и локалне саобраћајнице којима грађани долазе до тих путева, указао је министар.

"Овде смо урадили седам километара пута између Сремске Митровице и Великих Радинаца и то није једини који ћемо радити у Сремској Митровици. Радићемо и пут Лаћарак - Чалма и друге путеве. Ако сваке године урадимо два-три пута, у једном тренутку урадићемо већину њих", појаснио је Весић.

Подсетио је да је у Сремској Митровици отворен пристан, тако да туристи могу да посете тај град, и да дођу из Шапца или Београда, водним путем.

Указао је и да је за Сремску Митровицу најважнији пројекат изградње канализације у оквиру "Чисте Србије", будући да је предвиђено да град уђе у трећу фазу.

"Са тих 38 километара, решићемо комплетну канализацију и неће више бити готово ниједне куће без канализације у Сремској Митровици", рекао је Весић и подсетио ће да кроз "Чисту Србију" 2,3 милиона људи добити канализацију, што је један од најважнијих пројеката.

"Када погледате овај пут, канализацију и све што радимо - то је најбоља потврда политике председника Александра Вучића - да радимо у сваком месту, да повежемо свако село, да се у сваком види да је људима боље, да могу да остану ту да живе, да се развија туризам, да долазе нове фабрике, нова радна места, а то је најважније - да људи могу нормално да живе од свог рада", рекао је Весић.

Како је рекао, за њега ниједна саобраћајница није мала, без обзира колико је дуга, "велика" или "мала".

"Мени је сваки пут важан, и увек се радујем када изградимо или обновимо пут. Зато ћемо следеће године обезбедити више новца за локалне путеве, јер знам колико муке имају локалне самоуправе да издвоје средства. Виђао сам путеве по Сбрији који не личе на путеве какве треба да има једна европска држава у 21. веку. Зато стављамо акценат на изградњу путева - ауто-путева, брзих саобраћајница и локалних путева", рекао је министар Весић.

Он је радове на путу обишао са помоћником за друмски саобраћај Мирославом Алемпићем и помоћником директора "Путева Србије" Иваном Тејићем, те градоначелницом Сремске Митровице Светланом Миловановић, која је рекла да мештани Великих Радинаца не треба да брину, јер ће поред самог пута и канала поред, бити уређени и прилази до њихових домова.

Након обиласка радова на обнови пута, Весић је разговарао са грађанима Великих Радинаца, који су му пренели да су дуго чекали на обнову тог пута, који је веза са Сремском Митровицом.

Посетио је и локалну цркву, посвећену архангелу Гаврилу, где је од свештеника на поклон добио икону Светог Димитрија, заштитиника Сремске Митровице.