You are here

ВЕСИЋ ОБИШАО ЗАВРШНЕ РАДОВЕ НА ДЕОНИЦИ ПУТА ВЛАДИЧИН ХАН – СУРДУЛИЦА

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић обишао је данас завршне радове на деоници пута Владичин Хан - Сурдулица и истакао да држава на тај начин показује да нису важни само ауто-путеви и брзе саобраћајнице већ и локални путеви чијом се реконструкцијом подиже комфор живота људи.

Реч је о деоници Грамађе - Декутинце - Сувојница која је, како је рекао, најбржа веза између Владичног Хана и Сурдулице и некима од грађана скраћује пут и за десет километара.

Истакао је да је ресорно министарство уложило више од милијарду динара ове јесени у локалне путеве на југу Србије међу којима је и пут Грамађе-Декутинце-Сувојница и додао да власт на овај начин показује колико јој је важан сваки део Србије.

“Овај пут је урађен на предлог председника Србије Александра Вучића који је то обећао грађанима када је посетио ову општину и то је само један од путева који су грађани у разговору са председником предложили да се уради”, рекао је Весић.

Истакао је да реконструкција путева доприноси развоју локалних бизниса у тим местима и да ту људи остају да живе јер се ту отварају фабрике, а свака нова фабрика значи више радних места и бољи животни стандард.

Због тога је, нагласио је министар, важно што се Србија развија кроз изградњу саобраћајне инфраструктуре.

Председник општине Владичин Хан Горан Младеновић рекао је да се показало да је пут Грамађе-Декутинце-Сувојница важнији него што се мислило јер се, како је навео, фреквенција саобраћаја на том путном правцу повећала више десетина пута.

“Становници Сурдулице скраћују за десет километара путни правац ка Врању. Грађани који раде у Врању и Владичином Хану сада користе овај путни правац тако да он није само на корист мештана Грамађе, Декутинца и Сувојнице”, рекао је он.

 

У обиласку радова са министром Весићем били су државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Драган Стевановић, помоћник министра за друмски саобраћај Мирослав Алемпић и помоћник директора „Путева Србије“ Иван Тејић, а након тога министар је посетио Сувојницу где је код цркве Свете тројице разговарао са мештанима.