You are here

ВЕСИЋ: ОБЈАВЉЕН КОНКУРС ЗА СТУДЕНТЕ ГРАЂЕВИНСКОГ ФАКУЛТЕТА О СТРУЧНОЈ ПРАКСИ У КИНИ

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре је заједно са Студентском конференцијом универзитета у Србији расписало конкурс за десет студената завршне године и мастер студија Грађевинског факултета Универзитета у Београду са циљем едукације у периоду од 9. до 14. децембра 2023. године у Народној Републици Кини у провинцији Шангдонг.

“Студенти који буду боравили на стручној пракси у Кини, имаће прилику да се упознају са реализацијом великих инфраструктурних пројеката и да стекну практична знања  у области грађевинарства и инфраструктуре ”, изјавио је  министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић и позвао све студенте, који испуњавају услове, да се јаве на овај конкурс.

Весић је нагласио да је задатак студената да понесу пасош, знање и осмех, а да ће све остало бити плаћено.

“Верујем да ће десет студената који се буду вратили са праксе у Кини преко компаније ‘Шандонг’, где ће видети њихове инфраструктурне пројекте које раде у тој држави, доћи са више знања које ће моћи да употребе даље у својој професионалној каријери”, рекао је Весић.

Министар је истакао да се слични пројекти припремају и са другим компанијама које послују у Србији, пре свега са кинеским, али и са западним компанијама које раде у Србији.

“Оно на чему инсистирам као министар, то је да сви који раде у Србији обезбеде стручну праксу не само за наше студенте, већ и за асистенте и професоре и на тај начин им обезбеде да могу да виде како изгледају други велики инфраструктурни пројекти у земљама у којима раде”, рекао је Весић.