You are here

ВЕСИЋ: ОБНОВА ПУТА КА БОЛНИЦИ, ЈЕДАН ОД НАЈВАЖНИЈИХ ПРОЈЕКАТА У ПРИБОЈУ

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић обишао је у Прибоју радове на изградњи и реконструкцији улице Прибојске чете, која води до Градске болнице и једна је од најфреквентнијих у граду на Лиму, а која ће, како је истакао, после обнове постати “права веза” до ове важне здравствене установе – знатно шира са уређеним тротоарима.

“Ова улица, дужине свега 1,5 километара на најбољи начин показује колико се Србија мења и напредује”, рекао је Весић, који је недавно са председником Србије Александром Вучићем обишао тај град.

Управо је председник Србије најавио обнову болнице, а да би радови на обнови започели, прво ће се проширити пут који до ње води.

“Ово је једини пут који води до болнице, а на којем тешко да могу да се мимоиђу два аутомобила, да не говорим о санитетском возилу или камионима. Зато реконструишемо улицу, а поред обнове, радимо и насип преко Лима и ширимо пут на 5,5 метара”, појаснио је Весић.

Додао је да ће улица имати и уређени тротоар, па ће нових 1,5 километара постати “права веза” Прибоја и градске болнице, чија ће реконструкција затим уследити.

“Када погледате како улица изгледа данас, а како ће изгледати већ до краја ове и током следеће године, можете да видите колико се Србија мења, да се не граде само ауто-путеви и брзе саобраћајнице, већ и мали, локални путеви који са нивоа државе не изгледају ‘велико’, али су за људе који овде живе итекако значајни”, рекао је Весић.

Навео је да се у Прибоју завршава обнова последњих 2,4 километара пута до Прибојске бање, од укупно 25 километара, што је, иначе, обећање председника Вучића још од пре неколико година.

Ради се и пут до манастира Милешева, као и до Камене горе, додао је Весић.

“Изградња свих ових путева за људе у овом крају значи да коначно постају оно што и јесу, можда и најлепши део Србије у који може да се улаже и који може да се развија”, рекао је Весић.

Председник општине Лазар Рвовић истакао је да реконструкцијом пута до болнице Прибој решава један од деценијских проблема тог краја.

“Готово да је пут до болнице већ био неупотребљив, а нема потребе да говорим шта то значи за становнике Прибоја и околних места који гравитирају ка овој болници. Зато је ово за нас вредан пројекат. Када бисмо мерили значај за општину, ово је можда један од највећих инфраструктурних пројеката у последњих 20-30 година”, рекао је Рвовић.

Иначе, у три прибојска насеља - Калафати, Баре и Ћетање, по налогу председника Вучића, увелико се изводе радови на асфалтирању путева.

У Калафатима ће бити асфалтиран пут у дужини од 2,5 километра и ширини три метра, док су путеви у Барама и Ћетању дуги по 1,5 километар, а широки по три метра.           

У току су и радови на четири километра дугом новом путу у општини Пријепоље, који ће бити веза насеља Хрта - Јагњила - Брајковац.