You are here

ВЕСИЋ: ОБНОВА ПУТА МАЛИ ИЂОШ – ФЕКЕТИЋ, СРБОБРАН ЧЕКА ПРОЦВАТ СА ДВА АУТОПУТА

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић обишао је радове на рехабилитацији деонице Мали Иђош – Ловћенац – Фекетић, на путу Србобран - Бачка Планака, и истакао да ће Србобран, када се изгради и брза „Смајли“ саобраћајница, бити општина на два ауто-пута, што значи можда и најбољу позицију од свих војвођанских општина за привредни развој.

По обиласку радова, Весић је рекао да су ЈП „Путеви Србије“ почели рехабилитацију скоро пет километара локалног пута, од Малог Иђоша преко Ловћенца до Фекетића, који је део пута Срборбан – Бачка Топола.

„Ова деоница је била у веома лошем стању, и грађани су се жалили да, заиста, већ више десетина година никада није ни добро одржавана, нити поправљана“, указао је министар.

Најавио је да ће рехабилитација пет километара бити завршена до почетка августа, а да ће следеће године уследити радови на 10-ак километара од Фекетића до Врбаса, као и рехабилитација деонице од Малог Иђоша према Бачкој Тополи.

Весић је истакао да је за грађане Србобрана, али и осталих места, важно да знају да ће та општина бити на два ауто-пута.

„Осим једног, поред кога се налази, и са јужне стране почеће да се гради брза ”Смајли” саобраћајница, од Сомбора до Кикинде, па ће позиција Србобрана бити можда и најбоља у целој Војводини. То ће омогућити више инвестиција и радних места, да људи могу да живе боље“, рекао је Весић.

Подсетио је да се Србобран налази и на деоници брзе пруге, а поред тога, и индустријска зона код Врбаса, омогућава долазак више фабрика у тај део Војводине.

„На овај начин показујемо да нам нису важни само ауто-путеви и брзе саобраћајнице, већ и локални путеви, који доприносе бољем животу људи“, навео је Весић.

Додао је да ће и на путу Мали Иђош – Фекетић, као и на свим локалним саобраћајницама које углавном повезују насељена места, бити постављен соларни семафор, са трепћућим жутим светлом, као упозорење возачима да успоре, а који ће током ноћи осветљавати пешачки прелаз, ради веће безбедности у саобраћају.

То је поклон ресорног Министарства општинама које ће наставити да их одржавају, рекао је Весић, додајући да ће такав семафор бити постављен и код школе у Малом Иђошу, ради веће безбедности деце у саобраћају.

„Трудимо се да, не само изградњом путева, већ и свим оним што прати путеве, покажемо да нам је квалитет живота људи на првом месту. Ово је најбоља потврда политике председника Александра Вучића - да се гради инфраструктура, да се повезују различити крајеви Србије и да свим крајевима земље буде боље“, поручио је министар Весић.