You are here

Весић: Обнова железничког моста у Сенти биће завршена средином маја, месец дана пре рока

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић изјавио је да радови на реконструкцији железничког моста код Сенте теку брже него што је планирано и додао да ће бити завршени већ средином маја, односно месец дана пре уговореног термина.

Реч је о железничком мосту који се налази код Сенте, преко реке Тисе, на деоници пруге Сента – Чока чију је реконструкцију, навео је министар, Инфраструктура железнице Србије започела средином априла ове године.

“Рок за завршетак посла је 60 дана, али имајући у виду до сада урађено, сасвим је извесно да ће мост дуг 265 метара бити реконструисан већ средином маја, односно месец дана пре уговореног термина”, рекао је Весић.

Навео је да је радовима обухваћена реконструкција горњег строја моста, и то замена 535 мостовских прагова, замена колосечног прибора и комплетна замена шина.

Радови се, каже, изводе од 8 часова и 25 минута ујутру до 19 часова увече, а мост је у функцији саобраћаја ноћу, од 19 часова до 8 часова и 25 минута ујутру.

Подсетио је да је овај мост железничко-друмски и додао да се друмски саобраћај током радова несметано одвија.

Вредност посла је 22 милиона динара, а радове изводи новосадска фирма ЗГОП, навео је Весић.

Додао је да је мост преко Тисе код Сенте изграђен после Другог светског рата, а да су замена прагова, као и уређење металне конструкције моста последњи пут рађени пре пуних четрдесет година.