You are here

ВЕСИЋ ПОСЕТИО ОПШТИНУ КУЛА И НАЈАВИО НОВЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ У ПУТНУ ИНФРАСТРУКТУРУ

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић обишао је данас радове на реконструкцији пута Руски Крстур – Крушчић у општини Кула, који ће бити проширен и том приликом најавио нове инвестиције у путну инфраструктуру чиме ће тај крај Србије бити боље саобраћајно повезан.

“Овај пут је ширине око три метра, а биће проширен на шест метара”, рекао је Весић и додао да ће пут, који је био у веома лошем стању, бити урађен до центра села, а да ће радови бити завршени у фебруару следеће године.

Весић је подсетио да се тренутно реконструише и пут од Оџака до Лалића и најавио да ће следеће године бити реконструисан пут од Руског Крстура до Лалића тако да ће мештани имати веома добру везу до Оџака.

Такође, навео је да је завршен тендер, из средстава Европске инвестиционе банке вредности 20 милиона евра, за комплетну реконструкцију постојећег пута од Сомбора до Куле.

“Чекамо да се заврши жалбени поступак што ће вероватно бити у фебруару, најкасније марту и почињемо да реконструишемо постојећи пут од Сомбора до. Врбаса док у децембру ове године почиње да градими “Осмех Војводине’, саобраћајницу која ће почињати од Бачког брега и пролазити кроз Сомбор, Кулу, Врбас, Србобран, Нови Бечеј, Стари Бечеј, Кикинду до Српске Црње”, рекао је Весић.

Истакао је да ће овај крај Србије бити веома добро саобраћајно повезан и навео да ће се радити реконструкција пруга Сомбор-Врбас и Сомбор-Суботица што ће, како се очекује, почети током следеће године.

“Ако томе додамо и брзу пругу Нови Сад - Суботица онда вам је јасно колико ће се овде новца уложити и колико ће то променити живот људи на боље јер ће допринети развоју локалних бизниса и доласку нових инвеститора. Сваки инвеститор тражи пут или пругу како би могао да превезе своју робу, а нове инвестиције значе нова радна места и самим тим виши животни стандард”, рекао је Весић.

Све то је, како је истакао, слика боље Србије која је развијена и води рачуна о сваком свом крају да се равномерно развија.

“Да се не развијају само Београд, Нови Сад, Ниш или Крагујевац већ да се развија свако место јер свако место треба да буде добро за живот људи”, рекао је Весић.

Током посете Кули министар је обишао и Основну школу “Петефи бригада“ где је присуствовао фестивалу науке “У сусрет науци“ и том приликом поручио да је развој науке веома важан за једно друштво.

“Зато је важно да младе заинтересујемо за науку и да их усмеримо ка образовању, а овакви фестивали су пример да млади људи разумеју колико наука може да буде практична и колико је важна у свакодневном животу”, рекао је Весић.