You are here

ВЕСИЋ ПОТЕНЦИЈАЛНИМ КУПЦИМА СТАРЕ ШЕЋЕРАНЕ: АКО МИСЛИТЕ ДА ТУ ГРАДИТЕ, ЏАБА БАЦАТЕ ПАРЕ

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић поручио је данас потенцијалним купцима простора старе Шећеране на Чукарици, која је стављена на продају, да џабе бацају паре ако мисле да ће ту моћи нешто да граде јер је, како је истакао, цео тај комплекс заштићено културно добро и то ће и остати.

Стечајни управник комплекса старе Шећеране недавно огласио продају читавог комплекса за око шест милиона евра.

Весић је навео да је неколико компанија већ дало банкарску гаранцију или уплатило депозит и поручио да Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре заједно са Министарством културе чврсто стоји при томе да је стара Шећерана заштићено културно добро и да ту никада неће бити дозвољена било каква промена намене.

То, истакао је Весић, значи да на том простору никада неће моћи да се гради било шта и поручио да се, уколико неко ко жели да купи стару Шећерану нада да ће то моћи да постигне, џабе се нада јер је ту могуће само обновити читав објекат и користити га за намену предвиђену урбанистичким плановима, а то је култура.

“Ако неко жели да уложи шест милиона евра у културу, добродошао је и ми смо срећни да постоје такве компаније у Србији, али ако неко улаже тај новац надајући се да ће једног дана моћи да гради било шта на простору овог комплекса, џабе даје паре јер то никада неће бити дозвољено”, изричит је Весић.

Навео је да ће стара Шећерана, где се налази култно позориште КПГТ Љубише Ристића, постати место за позориште, уметничке галерије и такве врсте садржаја, као и за хабове у којима ће моћи да раде стартап компаније јер је то место, додао је, благо Београда и као такво ће остати.