You are here

ВЕСИЋ: ПРИБОЈ И ПРИБОЈСКА БАЊА НАЈБОЉИ ПРИМЕР КОЛИКО СЕ ПОСЛЕДЊИХ ГОДИНА УЛАЖЕ У СРБИЈИ

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић обишао је данас и завршне радове на реконструкцији пута Кокин брод - Прибојска бања - Прибој, који ће са последњих 2,2 километра бити комплетно обновљен у дужини од 25 километара.

"Ово је последњих 2,2 километара пута Кокин брод - Прибојска бања - Прибој, који је урађен на предлог председника Александра Вучића, а почео је да се ради пре две године. Са ових 2,2 километара и санирана два озбиљна клизишта завршено је свих 25 километара. Последица обнове пута је и нови изглед хотела у бањи, али и како се бања развија. Сви који нису били у Прибојској бањи, могли би да дођу на време, јер наредних година овде сигурно неће бити места", рекао је Весић.

Истакао је да је држава ове године у Прибој уложила око 1,47 милијарди динара, у све улице, путеве...

"Урађени су путеви према многим местима, а сигурно има још да се уради, али колико смо уложили у Прибој, довољно говори чињеница да то улагање износи колико и буџет саме општине", рекао је Весић.

Додао је да на предлог председника Вучића креће и пројектовање брзе саобраћајнице од Нове Вароши до Дуге пољане, како би се и Прибој и Пријепоље спојили са ауто-путем Пожега - Бољаре, односно како би цео крај био прикључен на мрежу ауто-путева.

"То значи додатни развој бање, Златара, целог краја јер ће постати лако доступан, а то је предуслов за инвестиције и туризам", нагласио је министар.

Додао је и да ће Прибој и Чајетина следеће године заједно, уз подршку Министарства, поставити жичару која ће их повезати и додатно допринети атрактивности Прибојске бање.

Подсетио је да следи и обнова пруге Ваљево-Врбница, као део пруге Београд-Бар, која пролази и кроз златиборски крај, и то за брзине од 120 до 180 километара на сат, зависно од деонице, што је огроман напредак у поређењу са тренутном ситуацијом.

"Тако ће и преко Ваљева, па Београда, људи из овог краја, бити повезани и на брзе возове, према Будимпешти, или према југу, све до Грчке, што знатно мења квалитет и начин живота", напоменуо је Весић.

Због свега тога, каже, Прибој и Прибојска бања су најбољи пример колико се у Србији  улаже последњих година.

"И то је најбољи пример шта значи када је земља економски стабилна и може да улаже у ауто-путеве, брзе саобраћајнице, регионалне путеве, и у развој сваког дела своје територије", закључио је министар Весић.