You are here

ВЕСИЋ: ПРУГУ ДО НИША ДА ИЗГРАДИМО БРЗО!

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић разговарао је данас са представницима локалних самоуправа које се налазе на траси будуће брзе пруге Београд - Ниш, и поручио им да је за успешну реализацију тог пројекта од којег ће корист имати и држава и сви градови и општине појединачно, важно да буду у контатку са пројектантима како би се избегли сви евентуални проблеми приликом извођења радова.

"Ово је начин рада свих великих пројеката убудуће, како би локалне самоуправе биле у контакту са пројектантима и како бисмо ефикасније решавали проблеме", рекао је Весић.

Министар је истакао да је изградња брзе пруге Београд - Ниш најважнији пројекат у наредних неколико година.

"Будите у контакту са пројектантима, како би било што мање проблема у извођењу радова. Нећемо моћи да их исправљамо када извођење радова почне", рекао је Весић.

Додао је да ће сви градови и општине на траси имати велику корист од изградње брзе пруге, као и цела држава - нове инвестиције и економски напредак.

"Ова пруга треба да нам свима донесе бенефите, а не проблеме", подвукао је министар.

На исти начин, казао је Весић, радиће се и други пројекти - попут обнове регионалних пруга, и изградње пруге од Ниша ка Скопљу.

Састанку су присуствовали помоћница министра за железнички и интермодални транспорт Анита Димоски, представници железничких предузећа и пројектанти.

Представници пројектаната презентовали су претходну студију изводљивости, која је први корак у реализацији пројекта, како би се сагледао пројекат у почетној фази.