You are here

ВЕСИЋ: ПРВА ТРИ ДАНА ВОЖЊА ПАНВОЗОМ БЕСПЛАТНА

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић изјавио је данас да ће грађани Београда и Панчева од 4. јануара моћи да користе Панвоз који ће саобраћати на релацији Београд - Панчево.

Министар Весић је рекао да ће прва три дана коришћења воза, 4, 5. и 6. јануара, бити бесплатни за све кориснике, а да продаја карата почиње 8. јануара.

Панвоз ће саобраћати сваког радног дана, вожња ће трајати 30 минута, и прва станица ће бити Панчево Војловица, а последња Панчевачки мост (Дунавски перон).

Министар Весић је истакао да продаја карата за Панвоз почиње од 8. јануара по цени од 150 динара у једном правцу.

“У разговорима са Србијавозом тражимо решење да цена за студенте и ђаке буде нижа”, рекао је министар.

Весић је навео и да је право решење за Панчево повратак у систем БГ воза, али да о томе морају да се договоре два града - Београд и Панчево.

Приликом реконструкције БГ воза, пројекта који се ради упоредо са метроом, планира се да Панчево буде у систему БГ воза и да има око 30 полазака дневно из Београда и ка Београду.

“То је једино право решење за грађанке и грађане Панчева. Министарство је урадило оно што смо могли, а за систем БГ воза неопходан је договор два града и пре тога реконструкција система”, рекао је Весић.

Весић је истакао да је био запањен ценом карте коју је за релацију између Београда и Панчева наплаћивао превозник, да је то безобразлук као и да је то тема за тржишну инспекцију.