You are here

ВЕСИЋ СА БЕОГРАДСКИМ ОПШТИНАМА: ПРИЈАВЕ ГРАЂАНА ЗА ПРИКЉУЧКЕ НА ИНФРАСТРУКТУРУ ЗАВРШИТИ БРЗО И ЕФИКАСНО

Циљ је да све грађане који живе у нелегалним објектима прикључимо на комуналну инфраструктуру, изјавио је данас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић у разговору са представницима београдских општина којима је поручио да је важно да се добро организују како би комплетан поступак пријава био завршен брзо и ефикасно.

Весић је на састанку у Влади Србије подсетио да пријаве за прикључење на струју, грејање, воду и канализацију трају од 15. септембра до 15. октобра и да је грађанима то омогућено усвајањем измена и допуна Закона о озакоњењу, на предлог председника Србије Александра Вучића.

“Овај закон држава треба брзо и ефикасно да спроведе”, нагласио је министар Весић.

Навео је да само у Београду има око 50.000 нелегалних објеката и додао да очекује да ће највећи број оних који се пријављују бити у првих и последњих седам дана периода предвиђеног за то.

Образложио је да се пријаве подносе у општинама које издају решење са којим грађани одлазе у надлежна предузећа, а да ће динамика прикључења зависити од капацитета тих предузећа, те да ће прикључак плаћати као и други грађани.

Весић је рекао да грађанима треба објаснити да не морају да се прикључе на комуналну инфраструктуру у месец дана док траје пријављивање, већ да тиме само стичу право да добију прикључак.

“Треба добро да организујемо запослене у општинама и да грађанима објашњавамо шта им је потребно од документације као и да им запослени у општинама помогну да предају потпуне захтеве”, рекао је Весић и подсетио да је на сајту ресорног министарства и општина објављено упутство у којем је објашњена процедура пријаве и потребна документација, а које се може преузети и на шалтерима општина.

Министар Весић је најавио да ће са својом сарадницима у петак бити на терену и да ће да обилази општине и пунктове у месним заједницама како би се уверио како се решавају захтеви грађана.