You are here

Весић: Шпанске компаније желе да учествују у развоју железничке инфраструктуре у Србији

Данас се министар грађевинарства, саобраћаја и инфрастуктуре Горан Весић, у оквиру пословног форума Србија – Шпанија, састао са шпанском министарком индустрије, трговине и туризма Мариом Рејес Марото у Палати Србије.

Форум се реализyje кроз сарадњу Трговинског одељења Амбасаде Шпаније у Београду, Привредне коморе Србије и привредне коморе Шпаније.
У оквиру пословног форума Србију ће посетити око двадесет шпанских компанија, међу којима су неке од водећих у Шпанији и Европи које послују у различитим секторима као што су: енергетика, обновљиви извори енергије, железничка и саобраћајна инфраструктура, наменска индустрија, ваздухопловство, грађевинарство, ИТ и телекомубикације, ветерина, консултантске услуге и животна средина.

Овом приликом Весић је истакао да су шпанци највише заинтересовани за учествовање у пројектима железничке инфраструктуре у Србији.

“Представницима шпанских компанија данас сам рекао да ћемо у наредном периоду купити 18 возова који се набављају средствима Европске банке за обнову и развој и позвао их да се јаве на тендер.
Захваљујући политици председника Александру Вучићу ми последњих десет година све више улажемо у нашу инфраструктуру. Велики број шпанских компанија је дошло овде како би радили на развоју железничке и друмске инфраструктуре.
Од Шпаније можемо много да научимо јер то је земља која је много развила своју инфраструктуру.
Надам се да ће наше добре политичке односе, који су последњих година веома развијени захваљујући великој иницијативи председника Вучића и шпанског премијера Санчеза пратити и добра политичка сарадња”, изјавио ке Весић.

Весић је истакао да је главни циљ овог догађаја јачање  билатералних, економских и трговинских  односа и омогућавање компанијама из обе земље да упознају шпанско и српско тржиште, као и пословне могућности које се отварају у погледу инвестиција и трговине.