You are here

ВЕСИЋ: СОМБОР УЗ ИЗГРАДЊУ БРЗЕ САОБРАЋАЈНИЦЕ И КАНАЛИЗАЦИЈЕ ДОБИО И РЕКОНСТРУИСАНИ МОСТ

Радови на реконструкцији Апатинског моста на Великом Бачком Каналу у Сомбору су завршени, и грађани тог дела Војводине од данас могу потпуно безбедно да користе тај мост, саопштио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић.

Он је истакао да су радови на обнови моста започети дана, 9. јуна ове године, а окончани за само четири и по месеца. Укупна вредност радова износи око 132 милиона динара.

Радови су, прецизирао је министар, обухватили комплетну реконструкцију коловоза, пешачко/бициклистичких стаза, колских прилаза, унутрашње структуре, електричних и водоводних линија.

“Овај мост је изграђен 1965. године, и сада, после скоро пола века, омогућено је удобније и безбедније одвијање саобраћаја на деоници Сомбор – Апатин”, рекао је Весић.

Ширина коловоза је 7,1 метар, у две коловозне траке, док са сваке стране моста постоји пешачко/бициклистичка стаза у ширини од 1,95 метара.

 “Сомбор је град који ће се наћи на траси брзе саобраћајнице „Осмех Србије”, коју почињемо да градимо већ ове године, од Бачког брега. Наредне године почећемо и реконструкцију пруге Сомбор - Врбас.

У оквиру пројекта „Чиста Србија“ у Сомбору градимо 82 километра канализационе мреже у Станишићу, Бачком Брегу, Бездану Колуту и два пречистача отпадних вода у Станишићу и Бездану. 

“Положај овог града биће идеалан за долазак инвеститора. А, уз велике пројекте, иду и ови, наизглед, мали пројекти, који много значе људима који живе у Сомбору, Апатину…  Подижу квалитет њиховог живота. А, то је политика коју водимо, да се сваки део Србије развија, и да у сваком делу радимо овакве пројекте, како би грађанима било боље него што им је било јуче”, рекао је министар Весић.