You are here

Весић: Све што урадим ја биће дело мог претходника

Новоизабрани министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић преузео је данас дужност од досадашњег министра Томислава Момировића.

У складу са Протоколом о примопредаји дужности у органима државне управе, новом министру је предат извештај о досадашњем раду Министарства. Весић је, у свом обраћању, истакао да је захвалан на свему што је Томислав Момировић урадио у претходном периоду за ово министарство, јер су, како је рекао, обојица део једне политике, а то је политика Александра Вучића.

„Никада ниједна институција не почиње од човека који долази на њено чело.  Ми сви овде од 2012. године спроводимо политику јаке Србије председника Републике Александра Вучића и свако од нас даје допринос тој политици. То је политика континуитета и мој тим и ја наставићемо да спроводимо политику која је у овом министарству била у претходном периоду. Као што је мој претходник Томислав Момировић рекао, ниједан инфраструктурни пројекат не може да се деси преко ноћи, потребне су године припрема и оно што ћу ја урадити, то ће бити заслуга и Томислава Момировића, као и његовог претходника. Исто тако, неко ко ће доћи после мене наставиће да ради на пројектима које сам започео. Никада не може само једна особа да носи заслуге за све што је урађено, на било којој позицији да се та особа налази”, рекао је Весић, изразивши још једном захвалност Томиславу Момировићу и целом његовом тиму.