You are here

ВЕСИЋ СВРАТИО У МАЛУ ПЛАНУ: ИСПУЊАВАМО ОБЕЋАЊА И РЕШАВАМО ПРОБЛЕМЕ СА ГРАЂАНИМА

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић свратио је данас, током обиласка Топличког округа, до Мале Плане крај Прокупља, места у којем је недавно после апела грађана, уређена зоне школе и осигурана већа безбедност ученика.

Након што су грађани скренули пажњу на проблем, министар Весић наложио је "Путевима Србије" да уреде зону школе. Пре неколико дана,  на задовољство мештана, посао је завршен.

На путу поред школе, данас је другачија слика него пре само два месеца, у шта се лично уверио и министар Весић - уграђена је вертикална и обележена хоризонтална сигнализација у зони школе, постављена пешачка ограда, "лежећи” полицајци, монтирани детектори брзине и лед трептач са соларним напајањем у зони пешачких прелаза.

"Када сам 15. септембра, гостујући на РТС-у, видео прилог из Мале Плане, у којем је мештанка Данијела Ристић организовала грађане поводом проблема - небезбедног пешачког прелаза у зони Основне школе "Светислав Мирковић Ненад", одлучио је да реагује.

"Одлучили смо, као Министарство, да финансирамо постављање семафора, лежећих полицајаца, успоривача брзине и уређаја за обавештавање возача којом брзином возе чиме смо ову зону школе учинили безбедном, а следеће године биће урађени и тротоари, ради додатне безбедности ђака и других мештана", рекао је Весић.

Истакао је да је управо то пример како заједнички - грађани и власт, раде да живот људи буде бољи и безбеднији.

"Ово је начин како проблеми могу да се реше. Тако што грађани покрену иницијативу, медији то објаве, а држава реагује. Тако се ради за Србију и само тако заједно можемо све", поручио је Весић.

Иницијатива је кренула од Данијеле Ристић, која је данас дошла до школе да се захвали министру на томе што је, како је рекла, на апел грађана "одреаговао баш како треба".

"Данас је министар дошао да види шта је то чиме смо ми задовољни, а ми нисмо задовољни већ презадовољни брзином реаговања и начином на који је решен наш проблем, како је уређена зона школе и побољшана безбедност наше деце", рекла је Данијела и додала да са сада чекају следећу годину када ће имати и уређене тротоаре.