You are here

ВЕСИЋ У РУМИ: УЗ СВЕ ШТО ЈЕ УРАЂЕНО, ЗА ДВЕ ГОДИНЕ СВИ ВЕЛИКИ ПУТНИ ПРАВЦИ У СРЕМУ БИЋЕ ОБНОВЉЕНИ

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић обишао је данас и радове на реконструкцији државног пута Краљевци – Добрињци у општини Рума и истакао да ће, уз све до сада обновљене путеве, и планиране реконструкције - за две године сви велики путни правци биће уређени.

„Ако наставимо овим темпом, ми ћемо за две године завршити све главне локалне правце у целом Срему“, поручио је министар Весић, додајући да су само ове године у том округу обновљени путеви у вредности од 983 милиона динара, док је вредност радова у току већа од 1,8 милијарди динара.

„Ове године Влада Србије улаже више од 22 милиона евра, а следеће ће уложити још 2,7 милијарди динара“, рекао је Весић.

То, указао је, јасно говори да се новац не издваја само за ауто-путеве и брзе саобраћајнице, већ и за изградњу регионалних, локалних путева, који немају само локални значај.

Подсећајући да је управо пут Краљевци – Добрињци био изузетно оптрећен док је била затворена петља Рума, током радова на деоници Рума – Шабац, а самим тим и додатно руиниран.

„Овај пут, Добрињци - Краљевци дуг је шест километара, а следеће године радићемо и ка Руми од Добрињаца, као и ка ауто-путу. На овај начин ћемо завршити све путне правце и показати да нам је важно да урадимо сваки већи локални пут у Србији“, поручио је Весић.

Поновио је да ће на свим већим локалним путевима бити постављене камере и уведено мерење тежине осовинског оптерећења камиона, јер преоптерећени камиони уништавају асфалт. Такође, додао је да ће бити уведена наплата путарине за камионе преко 7,5 тона.

„Сигуран сам да ће то дестимулисати превозније да прибегну таквој пракси“, додао је министар Весић.

Додао је да ће само у Руми ове године бити урађено укупно више од 20 километара путева, али и у другим општинама, попут Сремске Митровице, Старе Пазове...

„Колико се ради најбоље показује чињеница да ће ’Срем пут’, као предузеће надлежно за овај део земље, уградити у путеве чак 600.000 тона асфалта, што је количина коју су некада употребљавали за три или четири године. Ако Србија не стане, за две године све велике путне правце у Срему ћемо уредити“, истакао је министар Весић.

Додао је да су за Руму важни и ауто-путеви и брзе саобраћајнице, али да је важно да се побољша и комфор живота грађана, јер свако насељено место треба да буде добро место за живот.

Градоначелница Руме Александра Ћирић захвалила је министру Весићу на посети, додајући да је пре само две недеље већ посетио тај крај, што говори колико се ради и доказује да је Рума препозната као важна општина.

„Никада није уложено, као у последње две године, а поготово ове, 2023. И овај пут Краљевци – Добрињци је важан, јер повезује 2.000 становника. Пут је био у лошем стању, 40 година ништа није улаган, и ово много значи мештанима“, рекла је Ћирић и посебно истакла да ће бити уређене зоне школа, како би деца била потпуно безбед