You are here

ВЕСИЋ У СТАРОЈ ПАЗОВИ: САМО У ОБНОВУ ЛОКАЛНИХ ПУТЕВА У СРЕМУ УЛОЖЕНО ВИШЕ ОД 24 МИЛИОНА ЕВРА

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић обишао је данас у Старој Пазови радове на обнови пута Стари Бановци – Путинци и истакао да је држава ове године само у обнову путева у Сремском округу уложила више од 24 милиона евра.

На територији Старе Пазове у току су радови на обнови 11 километара пута између Старих Бановаца и Белегиша, вредни 150 милиона динара, као и на реконструкцији Карађорђеве и Улице Светог Саве у насељу Белегиш, такође вредни око 150 милиона динара.

"Само у овај пут, и две улице, уложили смо око 300 милиона динара, односно више од 2,5 милиона евра“, назначио је министар.

Указао је и да су урађени путеви према Инђији, ка ауто-путу, а да ће до краја године почети радови на обнови пута Стара Пазова – Нова Пазова – Батајница, што значи да ће бити "покривени" апсолутно сви важни путеви и путни правци у тој општини.

"Када се сабере колико је уложено само у Сремски округ урадили смо 24,16 километара локалних и регионалних путева, вредноти око 983 милиона динара. У току је обнова 52 километара путева, у шта улажемо 1,87 милијарди динара. Све заједно, само у путеве у Сремском округу уложили смо 2,9 милијарди динара, односно више од 24 милиона евра", рекао је Весић.

Најавио је да ће за следећу годину бити уложено додатних 2,7 милијарди динара у обнову путева.

"Ако наставимо овим темпом, за две године неће бити ниједног већег пута на територији Срема који неће бити рехабилитован. То је наш циљ. То је и показатељ политике председника Александра Вучић да се не граде само ауто-путеви и брзе саобраћајнице, већ први пут обнављамо и локалне путеве, који значе бољи животни комфор за грађане и развој локалне привреде", истакао је Весић и додао да домаће путарске компаније никад нису имале више посла.

Додао је и да се свуда где је потребно, код школа, уводе "зоне школа", односно постављају успоравачи, трепћући семафори са соларним панелима, те мерач брзине.

Председник општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић захвалио је министру Весићу на посети, додајући да је и те како видљиво да се по Срему више ради, од кад је он на челу ресора саобраћаја и инфраструктуре.

"Никада се није овако радило и водило рачуна и никад до сада нико није познавао нашу општину и све што је у њој урађено, као председник Вучић и министар Весић", рекао је Радиновић.