You are here

ВЕСИЋ: УЛОГА НАЛЕД-А ЗНАЧАЈНА ЗА СРБИЈУ

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић присуствовао је традиционалном Септембарском сусрету у организацији Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД) чија је, како каже, улога у стварању нове друштвене елите иноватора и предузетника од непроцењивог значаја за Србију.

Министар је поздравио присутне у име Владе Србије и премијерке Ане Брнабић, наводећи да му је драго што је у друштву најбољих у приватном и јавном сектору - друштву визионара и иноватора који сваки дан раде на томе да Србија буде боље и уређеније место за рад привреде и живот свих грађана.

“Као Влада Србије, срећни смо што на тешком путу реформи нашег друштва имамо НАЛЕД као једног од најважнијих партнера. Посао који смо урадили у последњих десет година можемо слободно да оценимо као историјски преображај Србије”, рекао је Весић на скупу у Белом двору у Београду.

Навео је да су изграђени нови ауто-путеви, пруге, болнице, школе али да су најважнији ресурс једне државе људи и њихово знање због чега је, како је истакао, улога НАЛЕД-а у стварању нове друштвене елите иноватора и предузетника од непроцењивог значаја за Србију.

Навео је да су млади иноватори снага која нам помаже да као држава остварујемо натпросечан раст и да тај раст у будућности све више заснивамо на знању и иновацијама.

“Производи као што су рукавица за слепе, софтвер који преводи говор на знаковни језик и омогућава особама са оштећеним слухом да уживају садржај који им је раније био недоступан, роботи за пољопривреду, систем за узгајање пчела и производњу меда у кућним условима су производи српске памети подржани од стране Владе Србије и НАЛЕД-а који на глобалном нивоу мењају будућност света какав данас познајемо”, рекао је Весић.

Напоменуо је да је Србија земља Николе Тесле, Михајла Пупина и Милутина Миланковића и да имамо изванредну традицију и научни потенцијал који је кроз историју мењао ток цивилизације.

“Драго ми је што сада коначно, као држава, заједно са нашим партнерима, имамо и механизме како да тај потенцијал ослободимо и поново га ставимо на располагање читавом свету и генерацијама које долазе”, рекао је Весић и НАЛЕД-у пожелео много успеха у даљем раду.