You are here

ВЕСИЋ: ВЛАДА ОВЕ ГОДИНЕ У ПУТЕВЕ ПРИГРАДСКИХ БЕОГРАДСКИХ ОПШТИНА УЛОЖИЛА ОКО 2,5 МИЛИЈАРДЕ ДИНАРА

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић обишао је данас радове на рехабилитацији пута Ђуринци – Сопот, где је истакао да су „Путеви Србије“, односно Влада Србије, у путеве приградских општина Београда, ове године уложили чак око 2,5 милијарде динаре.

Весић је рекао да је деоница Ђуринци – Сопот дуга три километра, те да је за њену обнову Министарство определило 218 милиона динара.

Навео је да се обнавља и 22 километра дуг Авалски пут, који није реконструисан пет или шест деценија, и био је један од оних у најтежем стању у Беогрaду.

„На територији Београда, ’Путеви Србије’, односно Влада Србије, улаже ове године око 2,5 милијарде динара. Радимо више од 62 километара различитих путева и то је наше додатно улагање у приградске општине“, рекао је Весић.

Додао је да већина саобраћајница у приградским општинама припада „Путевима Србије“, па због тога и одлука да се средства, као што је случај у целој Србији, уложе и у предграђе Београда.

„Људи који овде живе знају то да цене, јер ми градњом путева повећавамо комфор њиховог живота. Чинимо сваки део Београда бољим местом за живот, а тако развијамо и сваки део Србије“, рекао је министар.

Додао је да је, док је обављао функцију у Граду Београду, више пута тражио да се обнови управо пут Ђуринци-Сопот.

„Сада смо у прилици да то и учинимо и људи у Сопоту могу да буду задовољни, јер ће добити добар и квалитетан пут који је био у веома лошем стању“, додао је Весић.

Подсетио је да ће се градити и брза саобраћајница „Карађорђе“, која ће спојити ауто-пут Београд-Ниш и „Милоша Великог“, те да је планом траса продужена, па ће уместо до Младеновца, тај пут бити продужен до Малог Пожаревца.

То, додао је, значи да ће Сопот ускоро бити само на 10-ак километара од брзе саобраћајнице.

„То ће им омогућити да брже и лакше иду ка Тополи, Аранђеловцу, да изађу на ауто-пут, омогућиће и потпуно другачији начин живота“, поручио је Весић.

Председник општине Сопот Живорад Милосављевић рекао је да ће са обновом пута Ђуринци – Сопот, који је био у веома лошем стању, и реконструкцијом Авалског пута, тај део Београда бити знатно боље саобраћајно повезан.

„Обновом путева боље ће бити повезани Младеновац, Сопот, Вождовац, Гроцка... А, сви који иду ка Космају моћи ће брже и лакше да путују. Много је људи који су дошли на Космај, граде овде, где желе мирно да живе и са дорбим путевима, инфраструктуром за гас, воду, и грађани овог дела Београда имаће комуналне ресурсе као да живе у центру“, рекао је Милосављевић.

Радове на обнови пута са министром Весићем су обишли његов помоћник за друмски саобраћај Мирослав Алемпић и помоћник директора "Путева Србије" Иван Тејић.