You are here

ВЕСИЋ ЗА НОВУ ГОДИНУ СА ЖЕЛЕЗНИЧАРИМА И РАДНИЦИМА НА РАМПИ “ВРЧИН”

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструкуре током новогодишње ноћи посетио је запослене на наплатној станици “Врчин” који су 2023. годину дочекали на радном месту, а затим и запослене који су у нову годину “ушли” на железничкој станици “Београд – Центар”.

Министар је њима, али и свима који раде у транспортним предузећима, комуналном систему у Србији, а који не знају за празнике, пожелео срећну Нову годину и захвалио им се што вредно раде свих 365 дана у години.

Весић је прво обишао наплатну станицу “Врчин”, истичући да је реч о једној од највећих и најмодернијих у Европи, те да се на нашим наплатним рампама на аутопутевима, годишње, обави више од 70 милиона трансакција.

“На стотине вредних људи ради на наплатним рампама, сваки дан, викендом и празницима, за Нову годину, Божић, јер путеви морају да буду проходни за све који желе да их користе”, рекао је Весић.

Указао је да и у новогодишњој ноћи раде и многи други, у комуналном систему - они који одржавају водоводе, чисте смеће, одржавају јавни превоз, у транспортним предузећима, ваздухопловне компаније, путари, железничари, лађари…, како би сви други грађани Србије могли мирно да дочекају Нову годину.

“Зато сам вечерас желео да будем са њима, да им кажем хвала за њихов велики труд и рад. Желим да знају да имају подршку, моју као ресорног министра, и целе владе и да желимо да учинимо све на побољшању услова рада. Одлуком владе имаће и веће плате. Желим дa заједно учинимо Србију бољом”, рекао је министар Весић током обиласка наплатне станице.

Након тога, изненадио је и железничаре на “Прокопу”, са којима је испратио стару и дочекао нову годину.

Подсетио је да је Железничка нова година стигла нешто раније, традиционално са новим редом вожње, али да је “права” Нова година прилика да се укаже на све који раде посао у којем празника нема.

“Зато сам желео да дочекам Нову годину са њима, да им кажем хвала, да знају да ценимо у поштујемо њихов рад”, рекао је Весић и подсетио да је одлуком владе плата железничарима у 2023. повећана 12,5 одсто.

“Наставићемо да радимо на изградњи пруга, на куповини нових возова, а све како би било боље људима који раде на железници, али и онима који је користе”, рекао је министар Весић.