You are here

ВЕСИЋ: ЗАЈЕЧАР ПРИМЕР КОЛИКО СЕ СРБИЈА МЕЊА, РАДИЋЕ СЕ И ОБНОВА ПРУГЕ ПОЖАРЕВАЦ-ЗАЈЕЧАР

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић обишао је данас радове на реконструкцији државног пута Брусничка петља - Брусник и изјавио да је Зајечар најбољи пример колико се Србија мења.

"Зајечар је најбољи пример колико се Србија мења и колико пара имамо. Не само да радимо брзе пруге и саобраћајнице и ауто-путеве, већ радимо и локалне путеве, односно рехабилитујемо регионалне путеве који су од значаја за живот људи", рекао је Весић.

Он је истакао да ће ове године у Зајечар бити уложено скоро четири милиона евра.

"Рехабилитоваћемо око 12,5 километара путева. Један од тих путева је овај на коме се налазимо Брусничка петља - Брусник, али поред тога радимо и у зони стадиона и радимо читав низ других путева", рекао је министар и додао да су у току радови на деоници Селиште, између Бора и Зајечара.

"Наставићемо да радимо тај пут и следеће године, јер има још седам до осам километара да се ради, како би и тај пут био урађен како треба. Поред тога радимо 3,6 километара рехабилитацију локалних путева на територији града Зајечара и то је скоро 16 километара путева који се раде у самом Зајечару", казао је Весић.

У оквиру Програма рехабилитације 1.200 километара регионалних пруга, предвиђена је и рехабилитацијa пруге од Пожаревца преко Мајданпека и Бора до Зајечара, за брзину возова од 120 километара на сат.

"Радићемо и рехабилитацију пруге од Зајечара према Књажевцу и даље према Нишу. Њу ћемо, такође, електрифицирати и подићи брзину возова на 120 километара на сат", рекао је министар и најавио да ће заједно са Бугарском радити пругу ка Видину.

"Тако ћемо повезати две луке, Прахово и Видин, што ће потпуно променити начин живота људи овде. Читав овај део ће бити много атрактивнији за инвестирање, јер ће Источна Србија осим путевима бити повезана и пругама. На овај начин показујемо да се трудимо да свако место у Србији буде боље место за живот, јер је једино права децентрализација предуслов за развој туризма и локални бизнис, као и за долазак нових инвеститора", рекао је Весић.

Нагласио је да је то предуслов за отварање нових радних места и побољшање животног стандард становништва.