You are here

ВЕСИЋ: ЖЕНЕ НАЈВАЖНИЈИ ДЕО ДРУШТВА, ХВАЛА ВАМ ЗА СВЕ ШТО ЧИНИТЕ

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфрасртруктуре Горан Весић приредио је вечеру за све даме запослене у том министарству, поводом 8. марта, како би им улепшао празник, али и како би њима и свим женама поручио колико су важне за друштво.

Даме је угостио у једном престоничком ресторану, који је, на његов предлог, ово вече, као донацију, посветио њима.

"У Министарству ради 268 жена, и желео сам да вам овај Дан жена учиним незаборавним. Замолио сам своје пријатеље да учествују у изненађењу и организовали смо ову вечеру. Желео сам овим да свакој жени која ради у Министарству кажем хвала за посао који раде, да веома поштујем и ценим овај празник", рекао је Весић.

Иако је, каже, свестан да ће многи рећи да 8. март не значи ништа, ако се жене не поштују и осталих 364 дана у години, министар је указао да је овај празник итекако важан, јер на овај дан треба да се посвети томе шта је све урађено да би се жене избориле за права која им припадају али и шта све још увек није урађено, посебно када у питању борба против насиље над женама, како би се оно искоренило.

"Зато је 8. март важан. Тог 8. марта се подсећамо, сваке године, као друштво напредујемо, јер многе жене нису довољно срећне и нису заштићене, без обзира што смо напредовали као друштво", рекао је Весић.

Зато је, на овај начин, желео да скрене пажњу на жене које раде у Министарству.

"То су жене које издају дозволе, грађевинске, за друсмки саобраћај, жене које су инспектори, које раде на терену... Желео сам да скренем пажњу на њих, да покажем да веома ценим и поштујем све што раде", нагласио је министар.

Жене за сараднике, каже, не бира циљано, али их ипак има више међу његовим сарадницима.

"Никада не бирам сараднике по томе да ли су жене или мушкарци, важно је да су одговорни и добро ради посао. Испада да сам кроз моју каријеру углавном имао сарадњу са женама, и задовољан сам због тога", рекао је Весић.

Даме је вечерас забављала Ивана Селаков, такође бесплатно, на позив министра Весића, а на поклон су добиле и карте за концерт Саше Матића, који им је на тај начин додатно улепшао празник.