You are here

ВЕСИЋУ УРУЧЕНО ПРИЗНАЊЕ ОПШТИНЕ ЋУПРИЈА: НАСТАВИЋУ ДА ПОМАЖЕМ РАЗВОЈУ ТЕ ОПШТИНЕ

Министру грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горану Весићу данас је уручено признање „Почасни грађанин Ћуприје“ на чему је захвалио и истакао да ће и убудуће наставити да својим радом допринесе реализацији пројеката и развоју те општине.

“Велика ми је част што сам добио ово признање и постао почасни грађанин Ћуприје јер то значи да је посао који радим наишао на добар одјек и да као министар радим праве ствари“, рекао је Весић.

Додао је да је посао који обавља спровођење политике председника Србије Александра Вучића и владе, а то значи да сваки део наше земље буде добро саобраћајно повезан и у складу са тим добро развијен.

Весић је истакао да сваки пут и пруга значе нове инвестиције које значе нова радна места, а самим тим виши животни стандард и бољи квалитет живота људи.

„То је права децентрализација у Србији. Од када знам за себе, сви причају о децентрализацији, али се она никада није догодила осим што су то биле лепе политичке поруке у различитим политичким програмима. Једну праву и суштинску децентрализацију спроводи председник Вучић тиме што саобраћајно повезује Србију јер када саобраћајно повежемо градове, онда они постану атрактивно место за живот и то је децентрализација“, рекао је Весић.

Навео је да ће данас Крушевац бити повезан на ауто-пут и додао да ће следеће године на мрежу наших ауто-путева и брзих саобраћајница бити повезани Краљево, Трстеник, Врњачка Бања, Пожаревац, Лозница што, додао је, значи и долазак нових инвестиција у та места јер сви инвеститори траже добру саобраћајну повезаност.

Весић је рекао да се на територији Ћуприје ове године ради више од 36 километара путева, а да ће се следеће године радити још 18 километара, на деоници од Варварина према Мијатовцу.

Између осталог, навео је да ће током следеће године са Владом Шпаније бити потписан споразум за мост у Ћуприји, али и додао да ће следеће године почети изградња брзе пруге Београд -Ниш која је подељена на три деонице, а на чијој траси се налази и Ћуприја.

„Када та пруга буде завршена, од Ћуприје до Београда ће се брзим возом стизати за мање од сат времена. То ће потпуно променити начин живота људи овде јер ће имати бољи комфор живота“, рекао је Весић.

Истакао је да су, осим ауто-путева и брзих саобраћајница, за комфор живота подједнако важни и локални путеви због чега се улаже и у те путеве.

„Захваљујући политици председника Вучића Србија неће доживети судбину Грчке где две трећине становништва живи у два града, већ ће људи живети у својим местима и цела Србија ће бити развијена, а то ствара претпоставке за враћање наших људи који живе у иностранству, као и за долазак странаца у нашу земљу да раде“, рекао је Весић.

Председник Скупштине општине Чуприја Нинослав Ерић је рекао да министар Весић свакодневно комуницира са представницима свих локалних самоуправа.

„То је тај другачији приступ који Весић има у односу на друге министре и зато је и добио ову награду. Честитам му на томе још једном јер је он већ од 13. октобра почасни грађанин општине Ћуприја“, рекао је Ерић.

Скупштина општине Ћуприја је министру Весићу још средином октобра, на Дан ослобођења града, доделила титулу почасног грађанина за велики допринос развоју те општине кроз реализацију бројних инфраструктурних пројеката, али му је због пословних обавеза које је тада имао у иностранству признање званично уручено данас у згради општине Ћуприја, у оквиру посете тој општини.