RSS

You are here

Виз Ер почиње да лети с нишког аеродрома 3. јула

Нискотарифна мађарска авио-компанија Виз Ер (Wizz Air) објавила је данас у Влади Србије да уводи летове и са нишког Аеродрома „Константин Велики“. Успостава нове линије Базел-Ниш од 3. јула следеће године резултат је уговора склопљеног уз помоћ и подршку Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Потпредседник Владе Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф.др Зорана Михајловић рекла је да је за Владу Србије значајно што је после неколико година Аеродром у Нишу направио „озбиљан комерцијалан уговор“.

„Ово је први комерцијални уговор који је нишки аеродром направио са једном компанијом. Свих претходних година уговори су склапани са субвенцијама и од по неколико милиона евра. За Владу Србије и Министарство то је најзначајнија вест јер значи да Аеродром може да функционише, да ће се исплатити и да ће се комерцијално понашати. То је био циљ Министарства када смо давали подршку овоме“, рекла је Михајловић.

Она је додала да су Министарство, Аеродром Никола Тесла, СМАТСА, Директорат за цивилно ваздухопловство и град Ниш обезбедили техничке услове да нишки аеродром функционише и по лошим временским приликама што је резултирало трогодишњим уговором са Виз Ер-ом.

 


Са најављеном новом линијом, Виз Ер ће имати укупно 11 линија у Србији, и летеће до седам земаља са два српска аеродрома - у Београду и Нишу.

Потпредседник Виз Ер-а Џон Стивенсон је рекао да је отворена могућност увођења и додатних нових линија са нишког аеродрома.

Градоначелник Ниша Зоран Перишић указао је на значај овог уговора за развој града Ниша.

„Ово је начин да се осиромашени Ниш који је центар југоисточне Србије развија. Аеродорм је Нишу потребан и надам се да ћемо се брзо похвалити резултатима“, истакао је Перишић.