RSS

You are here

Влада препоручила Скупштини "Железница Србије" да смени извршне директоре

На предлог Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Влада Србије је на данашњој седници усвојила закључак којим се предлаже Скупштини „Железница Србије“ да разреши дужности извршне директоре и чланове Одбора директора овог акционарског друштва, Светозара Ћапина и Предрага Јанковића.Директан, али не и једини разлог збор којег је потпредседник Владе и ресорни министар проф др. Зорана Михајловић затражила смену двојице директора је јучерашња одлука Одбора директора „Железница Србије“ да распусте Пројектни тим и Радну групу за преговоре о реализацији руског кредита за рехабилитацију српских пруга вредног 800 милиона долара.

 

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре учиниће све да се „Железнице Србије“ које су задужене за реализацију инфраструктурних пројеката вредних 1,2 милијарде евра, што пре На предлог Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Влада Србије је на данашњој седници усвојила закључак којим се предлаже Скупштини „Железница Србије“ да разреши дужности извршне директоре и чланове Одбора директора овог акционарског друштва, Светозара Ћапина и Предрага Јанковића.

 

Директан, али не и једини разлог збор којег је потпредседник Владе и ресорни министар проф др. Зорана Михајловић затражила смену двојице ди ректора је јучерашња одлука Одбора директора „Железница Србије“ да распусте Пројектни тим и Радну групу за преговоре о реализацији руског кредита за рехабилитацију српских пруга вредног 800 милиона долара.Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре учиниће све да се „Железнице Србије“ које су задужене за реализацију инфраструктурних пројеката вредних 1,2 милијарде евра, што пре реформишу и повећа ефикасност у реализацији пројеката. и повећа ефикасност у реализацији пројеката.