You are here

ВУЧЕВИЋ, ВЕСИЋ, СЕЛАКОВИЋ И МЕМИЋ У ПОСЕТИ СЈЕНИЦИ

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић изјавио је данас, приликом обиласка сјеничког краја, да је у току изградња или се пројектује укупно 86 километара путева у Златиборском округу, у вредности већој од три милијарде динара.

Потпредседник Владе Србије, министар одбране и мандатар за састав нове владе Милош Вучевић посетио је данас Сјеницу и село Доње Горачиће у пратњи министара Горана Весића, Николе Селаковића и Хусеина Мемића.

Потпредседник Вучевић открио је у Сјеници спомен плочу официру Ивану Васојевићу кога су албански терористи убили на данашњи дан пре 25 година на караули Кошаре на Косову и Метохији. Они су потом положили венце на гроб Ивана Васојевића на гробљу у селу Доње Горачиће.

На предлог потпредседника Вучевића Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре изградило је 1.5 км пута за село Доње Горачиће.

Министар Весић је истакао да овакве инвестиције не представљају велики трошак за државу али да су од великог значаја за мештане.

“Зато је важно да радимо и локалне путеве осим великих ауто-путева и брзих саобраћајница", нагласио је Весић.

Подсетио је да је током прошле године у Златиборском управном округу урађено 57 километара локалних путева вредности готово две милијарде и 300 милиона динара.

Најавио је почетак изградње ауто-пута од Пожеге до Дуге пољане крајем октобра, чим се заврше радови на изградњи ауто-пута до Пожеге.

После тога, каже Весић, наставиће се изградња ауто-пута према Црној Гори.

Додао је и да се на предлог председника Србије Александра Вучића пројектује брза саобраћајница која ће спојити Нову Варош, Сјеницу и Дугу Пољану.

“Тиме ће Сјеница добити обилазницу и читав крај ће добити везу за читавом Србијом, као и Нова Варош, Прибој и Пријепоље. То само говори како се наша земља развија и да сада можемо да решавамо проблеме који су људима били животни, а има их много на територији читаве земље", закључио је Весић.