RSS

You are here

Зидови за заштиту од буке на аутопуту кроз Београд

На иницијативу потпредседника Владе и министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зоране Михајловић, у сарадњи са Градом Београдом покренути су конкурси за изградњу зидова за заштиту од буке са аутопута на две локације у Београду.

 

На захтев грађана, Град Београд се обратио Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре како би се изградиле заштитне баријере за смањење саобраћајне буке поред аутопута Е-75. На основу тога, потпредседник Владе покренула је иницијативу да се изграде заштитни зидови поред најугроженијих локација, а ЈП „Путеви Србије” јуче су расписали конкурс за ове радове.

 

Зидови ће бити изграђени на две локације - код КБЦ Бежанијска коса и код Хитне помоћи - које су на основу мерења означене као посебно угрожене. Код КБЦ Бежанијска коса је планирано да се прави земљани насип са зидом за заштиту од буке од олакшаног бетона, док ће код Хитне помоћи бити изграђен заштитни зид, у комбинацији високоапсорбујућих алуминијумских панела и панела од плексигласа.