RSS

You are here

Михајловић отворила Лабораторију знања у Новом Саду

Потпредседник Владе Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф.др Зорана Михајловић отворила је данас Лабораторију знања на Факултету техничких наука у Новом Саду.

"Влада Србије бори се и очекује да млади људи остану у нашој земљи а ово је прави начин да их задржимо. Није потребна хиперпродукција доктора већ да млади са факултета изађу са знањем и праксом са којом истог тренутка могу да почну да раде. Интелектуални капитал је могућност и будућност Србије ", рекла је Михајловић приликом обиласка две учионице са најсавременијом опремом намењене будућим  програмерима који ће у њима радити на новим софтверима.

Oна је истакла да ће Влада Србије подржати отварање још оваквих лабораторија на универзитетима у Србији јер је, како је рекла, ово велики подстрек за младе.Опрему за лабораторију вредну око седам милиона динара донирала је компанија Самсунг.

После нишке, ово је друга лабораторија за развијање апликација  у Србији, замишљена као центар у коме ће студенти различитих профила бити у прилици да раде на практичним пројектима, стичу нова знања и лакше дођу до посла у струци.

Декан Факултета техничких наука Раде Дорословачки указао је на значај оваквих инвестиција које доносе практичне користи студентима и припремају их за даљу професионалну каријеру.