RSS

You are here

Очекује нас озбиљан рад

Потпредседник Владе Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зoрaнa Mихajлoвић  рекла је да Владу Србију очекује озбиљан рад у наредном периоду.

 

Гостујући у емисији "Око" на Радио-телевизији Србије, Михајловић је рекла да је  неопходна реформа јавних предузећа, која се односи на одређивање приоритета, као и мера смањења трошкова у тим предузећима. „Све што је влада урадила је за будућност грађана. Ова влада, доношењем закона је врло јасно рекла да хоће да се бави имплементацијом тих закона", навела је Михајловићева.

 

Коментаришући писање штампе да ће привредник Милан Беко доћи на чело ЈП "Железнице Србије" , потпредседник Владе Србије је рекла да о томе није било речи у Влади и додала да су пред тим предузећем много важније реформе. Како је навела,  ЈП "Железнице Србије" ће се поделити на два предузећа - за инфраструктуру и за превоз путника.

 

Михајловић је рекла да ће грађани, који су остали без домова током поплава, до зиме добити кров над главом. То је, како је истакла,"приоритет, обавеза и задатак ове владе".

 

"Свако мора имати могућност да своје куће поправи. Чак и ако су куће биле без грађевинских дозвола, локална самоуправа ће градити на местима на којима је градња безбедна", поручила је потпредседник Михајловић.

 

Извор: РТС