RSS

You are here

Потписан Споразум о међународном комбинованом транспорту са Словачком

Потпредседник Владе Србије и koпредседник Мешовите комисије за економску сарадњу Србије и Словачке, проф. др Зорана Михајловић и министар спољних послова Словачке Мирослав Лајчак потписали су данас Споразум о међународном комбинованом транспорту између две земље.

 

Како је оцењено, овај документ ће допринети већој ефикасности у саобраћајном транспорту, бољој међусобној саобраћајној повезаности, те смањењу загађења животне средине.

 

„Данас смо разговарали о свим ресорима - енергетици, железници, путевима, размењивали смо искуства како да привучемо што више инвеститора. Постоји још пуно још заједничких тема о којима ћемо разговарати“, рекла је Михајловић.

 

Михајловић, која је у дводневној посети Братислави  поводом шестог заседања Мешовите комисије, састала се и са министром привреде и копредседавајућим Комисије Паволом Павлисом, са којим је разговарала о економским потенцијалима сарадње две земље.

 

 „Велики је потенцијал сарадње у инфраструктурним пројектима, у помоћи кроз наше искуство у приближавању Европској унији, у области саобраћаја, као и многим другим. На Комисији разговарамо о конкретним пројектима. Директни сусрети су увек добра прилика да дамо заједнички подстицај пројектима“, оценио је Павлис.

 

Другог дана посете планиран је пословни форум у оквиру којег ће представници српске делегације разговарати са словачким привредницима заинтересованим за економску сарадњу са Србијом.