RSS

You are here

Влада ће помоћи да лоу-кост компаније дођу у Ниш

Потпредседник Владе и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић најавила је данас да ће Влада Србије помоћи Aеродому “Констатин Велики" у Нишу, у чије опремање је потребно уложити између три и пет милиона евра, да постане стециште нискотарифних авиокомпанија.

 

Обилазећи нишки аеродром уочи свечане седнице Владе у Нишу, где се обележава стогодишњица почетка Првог светског рата,  Михајловић је рекла да би део опреме вредан око 1,5 милиона евра требало да стигне већ на јесен, додајући да се на томе ради у сарадњи са Директоратом цивилног ваздухопловоства.  Она је навела да аеродром “Kонстантин Велики” мора да добије одговарајућу опрему како би летови могли да се реализују и по отежаним временским условима.

 

“Разговарали смо о томе како да створимо амбијент да нишки аеродром постане стециште лоу-кост компанија и да већ у 2015. години има око 40.000 путника, а да у 2016. достигне 100.000 путника“, истакла је Михајловић и нагласила да ће Влада помоћи овој компанији у привлачењу авио-превозника. „Иницијатива од града постоји, као и велика подршка Владе, јер постоје могућности и потенцијали да се овај аеродром развија“, навела је Михајловић. Она је додала да је са руководством Града Ниша на пријему за локалне самоуправе прошле недеље већ разговарала о томе како да се помогне нишком аеродрому и додала да је она први министар после 10 година који је посетио тај аеродром.

 

Потпредседник Владе је рекла и да држава планира у наредном периоду да развија управо мале аеродроме, који могу да се користе за разне намене, укључујући туристичке, спортске и привредне, подсетивши да у Србији постоји укупно 27 аеродрома, укључујући и београдски аеродром „Никола Тесла”.

 

Директор аеродрома "Константин Велики" Драган Бугариновић је рекао да нишки аеродром има одличну локацију јер се налази у билизни Коридора 10 и да може да понуди најниже цене нискотарифним авиокомпанијама. Он је рекао да су лоу-кост компаније раније биле више оријентисане на Београд и Скопље, а да би у наредном периоду Ниш могао да буде све интересантнији овим фирмама.