RSS

You are here

Саша Стојановић

ПОМОЋНИК МИНИСТАРКЕ ЗА ДРУМСКИ ТРАНСПОРТ, ПУТЕВЕ И БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА

Рођен 1960, отац Стеван, пензионисани пуковник ЈНА и дипломирани правник, мајка Снежана, економиста у пензији. Служио војни рок 1987.г. у Сомбору и Загребу РВ и ПВО. Ожењен, двоје деце, син Срђан (24), студент архитектуре, ћерка Нина (19), професионални спортиста.

 

Образовање:

 

Основна школа у Београду, XI београдска гимназија и Правни факултет Универзитета у Београду. Положен правосудни испит.  Говори и пише енглески језик.

 

Запослење:

 

1. Након апсолвирања, 1983. запослио сам се у "Јату" и наставио студије уз рад.

 

2. Засновао сам радни радни однос у МУП Р. Србије у Одељењу за сузбијање привредног криминала, као овлашћено службено лице/ инспектор. До 2003. радио сам на пословима сузбијања привредног криминала у приватном предузетништву, а затим на пословима сузбијања привредног криминала у унутрашњем промету, где сам био и в. д. руководиоца. Похађао сам семинар ФБИ о финансијским преварама и прању новца. Учествовао сам у бројним акцијама сузбијања привредног криминала најсложенијег облика. Од стране непосредних руководилаца оцењиван сам највишим оценама за свој рад. Остварио сам и дугогодишњу сарадњу са тадашњом финансијском, сада пореском полицијом и управом.

 

3.  Решењем о преузимању, прешао сам у Окружно јавно тужилаштво у Београду и решењем руководиоца Окружног тужилаштва у Београду распоређен сам у IV Општинско јавно тужилаштво у Београду. У судским поступцима, испред наведеног тужилаштва, заступао сам оптужнице и оптужне предлоге.

Почетком 2004. одлуком Владе Републике Србије постављен сам, као нестраначка личност, на место помоћника министра енергетике за јавна предузећа, у Mинистарству рударства и енергетике Владе РС, у мандату премијера Војислава Kоштунице. Руководио сам стручном комисијом која је извршила успешну трансформацију ЈП НИС у АД Нафтна индустрија Србије.

Након Mинистарства енергетике и рударства, закључио сам радни однос у тужилаштву у Београду и уписао се у именик адвоката Београдске адвокатске коморе и започео приватну праксу.

У периоду од 2004.до  2014. бавио сам се адвокатуром у области кривичног права, успешно користећи богато искуство стечено како на оперативним пословима у МУП, тако и у судским поступцима, заступајући како државне интересе, тако, касније и интересе својих клијената, посебно специјализован у области привредних и пореских кривичних дела, новчаних токова, као и кривичних дела против службене дужности, правосуђа и корупције. Успешно сам заступао бројне клијенте у поступцима пред судовима свих надлежности.

Одлуком Владе РС, од маја 2014. налазим се на позицији помоћника министарке за друмски транспорт, путеве и безбедност саобраћаја.