RSS

You are here

Продужетак рока за изградњу деонице Уб-Лајковац само уз чврсте гаранције

Рок за изградњу деонице од Уба до Лајковца на Коридору 11 већ је пробијен и држава је спремна да га продужи само уз чврсте гаранције извођача да ће моћи да испоштује уговорне обавезе, закључено је на данашњем састанку тима Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре са представницима “Коридора Србије“ и „Путева Ужице“.

Интерес државе је да се ова деоница заврши у најкраћем могућем року, а због проблема који су пратили изградњу извесно је да важећи рок, 30. јун 2014. године, неће моћи да буде испоштовaн, речено је на састанку у Влади Србије.

Државни секретар у Министарству, мр Дејан Трифуновић истакао је да је држава спремна да извођачима радова, предузећима „Путеви Ужице“ и „Планум”, продужи рок за завршетак изградње до 30. новембра 2014. године, без промене начина финансирања, али уз редовно измиривање обавеза.

Како би се осигурало поштовање рокова до завршетка изградње, држава би у том случају инсистирала на пооштреном инспекцијском и стручном надзору и контролама обављеног посла на десет дана, навео је он.

Завршетак изградње ове деонице касни две и по године, током којих је закључено 12 анекса (10 по основном уговору и два по уговору за додатне радове), а цена градње по километру износила је близу седам милиона евра.