RSS

You are here

Јавно-приватна партнерства за већа улагања у локалну инфраструктуру

Потпредседник Владе проф. др Зорана Михајловић разговарала је данас са представницима општине Беочин и поручила да локалне самоуправе треба више да користе модел јавно-приватног партнерства за развој локалнe комуналне инфраструктуре.

 

Михајловић је на трећем по реду пријему за локалне самоуправе, са делегацијом Беочина коју је предводио председник општине мр Богдан Цвејић, разговарала о актуелним пројектима и проблемима у тој општини. На састанку је речено да ће сва оштећења на државним путевима другог реда у Војводини бити санирана, а тај посао биће поверен Путевима Србије, због проблема у преузимању надлежности над тим путевима од стране покрајинских инстититуција.  У оквиру тих радова, биће саниран и државни пут другог реда Раковац-Змајац у општини Беочин, који ће обићи и надлежне инспекције, како би провериле безбедност те саобраћајнице.

           

Представници Беочина су као главни проблем навели недостатак новца за инфраструктурне пројекте. Како су навели, тој општини потребна су значајна улагања у одржавање локалних путева, у развој комуналне инфраструктуре и опремање индустријске зоне, за коју је већ припремљена пројектна документација и прибављена грађевинска дозвола.

 

Тим Министарства помоћи ће општини да се повеже са надлежним државним институцијама, као и са представницима донатора који би могли бити заинтересовани за пројекте јавно-приватног партнерства у тој општини.